Witam
trochę to może śmieszne ale gdzie w D3 4.2 PB znajduję się wkład filtra oleju
od trzech dni szukam , badam do kanału włażę już z 50 razy , osłony ściągam itd itp no i nic ...ECHO
albo to ja raczej już oślepłem :shock:
Panowie dziś ma nastąpić moja pierwsza wymianka oleju ........
produkty czekają ......a filtra jak nie mogłem znaleźć tak dalej nie znalazłem
P.S.
kurcze już nawet wczoraj w trzech szukaliśmy i dalej :-P ZERO :oops:
proszę o jakiś namiar i z góry Wielkie Dzięki
pozdrawiam :oops:
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Gdzie jest wkład filtra oleju ?? .. ??
[D3 03 4.2MPI ] Gdzie jest wkład filtra oleju ?? .. ??
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 15:11 przez kono, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety musisz odkręcić obudowę filtra powietrza, wtedy zobaczysz wkład z filtrem. Musisz delikatnie też odgiąć tą osłonę termiczną ( srebrną)
Od dołu też to widać.
Jak zlejesz olej z miski to potem odkręć małą śrubkę którą widać od dołu własnie w tym wkładzie z filtrem. Wyleje Ci się olej z tego wkładu. Potem odkręcasz od góry pokrywę wkładu z filtrem i wymieniasz wkład ;-)
Miejsce jest conajmniej idiotyczne .. ale to tak na marginesie :mrgreen:
Od dołu też to widać.
Jak zlejesz olej z miski to potem odkręć małą śrubkę którą widać od dołu własnie w tym wkładzie z filtrem. Wyleje Ci się olej z tego wkładu. Potem odkręcasz od góry pokrywę wkładu z filtrem i wymieniasz wkład ;-)
Miejsce jest conajmniej idiotyczne .. ale to tak na marginesie :mrgreen:
od góry jak spojrzysz to też go zobaczysz , wydaje mi się że od dołu jest dojście do obudowy filtra oleju , małe ale jest , tak że jak by chciało się tobie pokombinować to dojdziesz tam bez odkręcania filtra powietrza ;-)EVAN pisze:Niestety musisz odkręcić obudowę filtra powietrza, wtedy zobaczysz wkład z filtrem
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Forum Audi A8
Od kompresora zawieszenia jak rozumiem...szoszon1983 pisze:można jeszcze dodać, że przy wyciąganiu obudowy filtra powietrza trzeba odpiąć rurkę do kompresora. Przyczepiona jest od dołu tej obudowy.
przypadkiem skorzystam z Waszych cennych uwag bo w przyszłym tygodniu właśnie zamierzam dokonać wymiany oleju i filtra.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2011, 15:20 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
zgaduję, że od kompresora zawieszenia. Nie sprawdzałem gdzie dokładnie jest podłączona, ale przekazuje powietrze juz przefiltrowane i nie przychodzi mi do głowy żadne inne urządzenie.FOSS pisze:Od kompresora zawieszenia jak rozumiem...szoszon1983 pisze:można jeszcze dodać, że przy wyciąganiu obudowy filtra powietrza trzeba odpiąć rurkę do kompresora. Przyczepiona jest od dołu tej obudowy.
przypadkiem skorzystam z Waszych cennych uwag bo w przyszłym tygodniu właśnie zamierzam dokonać wymiany oleju i filtra.