P.S. do tej pory oglądam się za poliftowymi Audi A8 D2 na ulicy :shock:

![]() |
![]() |
![]() |

ale tylko i wyłącznie na suchej nawierzchni , bo na mokrej lub śliskiej raczej trochę gorsze ;-)Max pisze:przyspieszenie do 100km/h jak A8 4.2Q

nie wiem , nie jeździłem takim autem , ale założę się że A8 by też lepiej przyśpieszało .Max pisze:a w zakrętach :mrgreen:

Krótkie porównanie:Max pisze:Pomimo 212 KM spala po mieście niecałe 12 litrów PB98 i ma przyspieszenie do 100km/h jak A8 4.2Q :->
Ja się nie dziwię... może Accord TypeR jeździ fajnie ale Audi A8 to inna klasa...Max pisze:P.S. do tej pory oglądam się za poliftowymi Audi A8 D2 na ulicy :shock:

wszystko i na temat , Dziękuję Damiano :mrgreen:FOSS pisze:Audi A8 4.2V8
masa/moc 5,97kg/1KM
Honda Accord TypeR 2.2R
masa/moc 6,34kg/1KM
hehe ja też nawet nie chciałem porównać S8 przed FL nawet do tego TypeR :mrgreen:FOSS pisze:pomijam już fakt że takie TypeR od Hondy jest jak wersja S od Audi ale nie będę stawiając S8 obok Accorda TypeR wynik jest juz chyba przesądzony ;-)

Oj Max tak przy okazji (być może nieświadomie) trochę te wyniki zmanipulowałeś...Max pisze:FOSS co do przyśpieszenia:
A8 wg. katalogu 7,3 http://www.audiklub.org/dane/a8/d2/a8_4.2_quattro.html
Accord wg. katalogu 7,2 http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... 212km.html
(...)jeśli jeszcze chodzi o trakcję to zapewne nie wiecie ale Type-R ma skrzynię biegów fabrycznie wyposażoną w szperę więc uślizgu kół przy starcie nie ma prawie w ogóle :-P
Mdamian A8 przed liftem bez urazy ale nie wygląda w ogóle ;-) po lift to już zupełnie inna sprawa.
Co do tego nie mam żadnych wątpliwości... Twój wybór, Twoje auto a ten kawałek dyskusji to tylko wymiana suchych faktów liczbowych bez żadnych emocji związanych z konkretną marką ;-)Max pisze:Generalnie miałem 4 Audi i to jest moja 4 Honda. Wybieram to drugie, oczywiście to mój subiektywny wybór :->

to "prawie" robi dużą Różnicę , bo w A8 4,2 nie zamielisz wogóleMax pisze:Type-R ma skrzynię biegów fabrycznie wyposażoną w szperę więc uślizgu kół przy starcie nie ma prawie w ogóle