[D2 ALL ] Wyłączający się xenon
[D2 ALL ] Wyłączający się xenon
Witajcie. Czasem zdarzy się, że wyłączy mi się prawy xenon jak mam zapalone światła. Jak się on wyłączy, a ja wyłączę->włączę światła, to się zapala, ale po chwili znowu gaśnie - i tak kilka razy, aż w końcu działa. Przeważnie zgaśnie jak np. skręcam albo jakieś nierówności na drodze, czasem tak po prostu.
Poza tym lewy jak się włącza po raz pierwszy na zimno, to wygląda jak stroboskop przez kilka sekund.
Jakieś sugestie?
Poza tym lewy jak się włącza po raz pierwszy na zimno, to wygląda jak stroboskop przez kilka sekund.
Jakieś sugestie?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:54 przez eXecutorR, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie tak bylo,wymienilem zarniki i po klopocie.
Było:
Audi 80 B4 2.0 ABT
Audi A6 C4 2.5 Tdi AEL
Audi A8 D2 4.2 Quattro ABZ
Audi A8 D2 F.L 4.2 Quattro AQF
Audi A4 B5 1.9 TDi AFN
Audi A4 B5 FL 2.4 Quattro APS
Audi A6 C5 FL 3.0 Quattro ASN
Audi A4 B6 1.9 TDI AWX
Audi A4 B5 FL 1.8 Turbo Quattro ANB
W garażu
Audi A4 B5 FL 1.9 TDi AJM + Virus
Audi A8 D2 FL 4.2 Quattro AUW
Audi 80 B4 2.0 ABT
Audi A6 C4 2.5 Tdi AEL
Audi A8 D2 4.2 Quattro ABZ
Audi A8 D2 F.L 4.2 Quattro AQF
Audi A4 B5 1.9 TDi AFN
Audi A4 B5 FL 2.4 Quattro APS
Audi A6 C5 FL 3.0 Quattro ASN
Audi A4 B6 1.9 TDI AWX
Audi A4 B5 FL 1.8 Turbo Quattro ANB
W garażu
Audi A4 B5 FL 1.9 TDi AJM + Virus
Audi A8 D2 FL 4.2 Quattro AUW
Dobra. kupiłem żarniki (philipsy, na alledrogo) po stówce za sztukę.
Z tego co czytałem na forum i widziałem w samochodzie, to są jakieś śmieszne śrubki w tych lampach.
Pytanie mam takie: czy jak się to odkręci, to można reflektor do przodu wysunąć z karoserii, czy odkręca się tył i tam w tej ciasnocie trzeba sobie radzić?
Z tego co czytałem na forum i widziałem w samochodzie, to są jakieś śmieszne śrubki w tych lampach.
Pytanie mam takie: czy jak się to odkręci, to można reflektor do przodu wysunąć z karoserii, czy odkręca się tył i tam w tej ciasnocie trzeba sobie radzić?
Kolego ja miałem problem z wymianą postojówki.To musiałem tą obudowę tylną odkręcac te śmieszne jak to nazwałes śrubki.Są to gwiazdki z bolcem (męskie) a ty potrzebujesz klucza gwiazdkowego z otworkiem (damski).Tak więc będzie ciasno ale myślę że dasz radę z jednej strony musisz wyciągnąć też filterek.Powodzonka.
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!
Kolega Klimass1 słusznie zauważył co do śrubek lecz jeżeli zabierzemy się za to z odpowiednim sprzętem czyli kluczami to powoli powinno się udac cierpliwość to podstawa przy tego typu naprawach tudziesz wymianach.Dodam że jak ja odkręcałem te śrubki odkręciłem wszystkie bez szkody ale zacząłem od czyszczenia tychze śrubek stężone powietrze dobrze wydmuchać piasek itp. to co tam może zalegać bo nie kręcimy tych śrubek codziennie.Pozdro.
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!