![]() |
![]() |
![]() |
[D3 04 4.0TDI ] Problem z przyspieszeniem.
- Skarpel92
- Forum Audi A8
[D3 04 4.0TDI ] Problem z przyspieszeniem.
Witam. Posiadam problem z przyspieszeniem w Audi D3 2004 4.0TDI. Problem polega na tym że miałem na wykonczeniu rozrząd. Pękł łańcuch rozrządu podczas spokojnej jazdy i auto zgasło.. Oddałem do mechanika samochód na wymiane kompletnego rozrządu. Po wymianiu juz najechałem z 13 tyś km. problem tkwi w tym że przed wymianą Auto ciągło jak diabeł 1,2,3 cąły czas przód się unosił. A teraz 1 przód w górę a następne biegi powodują bardziej przyrost obrotów niż prędkość. Wgl. Auto nie ciągnie jak powinno według mnie lepeij teraz ciągnie VW Passat 2,5TDI w Automacie. bardzo prosiłbym o pomoc Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
- wolek
- Super Klubowicz
ja bym po pierwsze podłączył kompa, i zrobił logi przepływek a są dwie, dodatkowo jeśli łańcuch będzie przesunięty o 1 ząb to auto bedzie właśnie mega zmulone, komp pokaze wypadające cykle/błędne kąty. ale 1 ząb nie doprowadzi do kolizji.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- FOSS
- Super Klubowicz
Skoro robiony był rozrząd to pytanie jak to robili... czy na ori blokadach czy też na znaki?...
bo jeżeli na ori blokadach to należy wyjść z założenia że złozyli dobrze ale jeżeli to nie była ori blokada albo wogóle jej nie mieli to bardzo prawdopodobne jest że źle go złożyli... rozrząd przezuniety nawet o 1 ząbek i już auto może jeździć inaczej a silnik teoretycznie będzie normalnie pracować.
Jeżeli jeździ tak od wymiany rozrządu to sprawdzić jak to zostało złożone a dopiero później szukać innych przyczyn.
bo jeżeli na ori blokadach to należy wyjść z założenia że złozyli dobrze ale jeżeli to nie była ori blokada albo wogóle jej nie mieli to bardzo prawdopodobne jest że źle go złożyli... rozrząd przezuniety nawet o 1 ząbek i już auto może jeździć inaczej a silnik teoretycznie będzie normalnie pracować.
Jeżeli jeździ tak od wymiany rozrządu to sprawdzić jak to zostało złożone a dopiero później szukać innych przyczyn.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
jeżeli masz dobrego mechanika powinien od razu to rozgryźć po odpaleniu vaga albo po samych objawach
mój podaje rozwiązanie problemu przez telefon tylko po objawach i jeszcze się nie pomylił
podałem kiedyś nr tel do niego na forum (mikołajki pomorskie) zadzwoń do niego poproś grzecznie, opisz objawy i na pewno da Ci odpowiedź