![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] Cewki, świece, moduły - kontrolka CAT
a teraz zagadka
samochód po wymianie pompy wspomagania stał 2 tygodnie nie ruszany
po naprawie pierwsze kilometry i przy 170-180 błąd KAT i telepie autem...
wjazd na kompa, usunięcie błędów typu (wypadanie cylindra3, 5 cos tam jeszcze), po usunięciu błędów auto chodzi na wszystkich garach, smiga jak trzeba i jest kochane....
2 godziny później odłączenie akumulatora zeby zdjąc na chwile kierownice, auto przy 180 błąd KAT i wypadanie czegoś tam, nie pamietam juz tych błędów)
kto zgadł co jest przyczyną?
no słucham?
to teraz co sie okazalo - po kazdym rozłączeniu akumulatora wywala taki blad przy dużej predkosci, po wykasowaniu bledów jest ok
i teraz Wasza rola moi koledzy Aósemkowi - o co tu chodzi?
to, że ustaliłem co zrobic zeby bylo dobrze to zwykly przypadek wiec jestem zly, zly na to ze cos takiego sie dzieje, wiec proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu - czemu tak, co jest przyczyną, skąd to się bierze i z czym to się je.
Będę wdzięczny za wskazówkę, bo czeka mnie teraz za jakis czas zalozenie audio i musze odlaczyc akumulator na chwile - i znow będzie błąd! znow musze jechac na kasowanie, ale skasuje go dopiero jak przekrocze 180km/h bo wczesniej sie nie pojawia i auto chodzi jak burza
1. nienawidzę komputerów i nie zdziwie sie jak kompa do A8 projektował Microsoft
2. - już tak poważniej, to prosze o sugestie, ewentualne wyjasnienie o co cho
z góry dziękuję i pozdrawiam
samochód po wymianie pompy wspomagania stał 2 tygodnie nie ruszany
po naprawie pierwsze kilometry i przy 170-180 błąd KAT i telepie autem...
wjazd na kompa, usunięcie błędów typu (wypadanie cylindra3, 5 cos tam jeszcze), po usunięciu błędów auto chodzi na wszystkich garach, smiga jak trzeba i jest kochane....
2 godziny później odłączenie akumulatora zeby zdjąc na chwile kierownice, auto przy 180 błąd KAT i wypadanie czegoś tam, nie pamietam juz tych błędów)
kto zgadł co jest przyczyną?
no słucham?
to teraz co sie okazalo - po kazdym rozłączeniu akumulatora wywala taki blad przy dużej predkosci, po wykasowaniu bledów jest ok
i teraz Wasza rola moi koledzy Aósemkowi - o co tu chodzi?

to, że ustaliłem co zrobic zeby bylo dobrze to zwykly przypadek wiec jestem zly, zly na to ze cos takiego sie dzieje, wiec proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu - czemu tak, co jest przyczyną, skąd to się bierze i z czym to się je.
Będę wdzięczny za wskazówkę, bo czeka mnie teraz za jakis czas zalozenie audio i musze odlaczyc akumulator na chwile - i znow będzie błąd! znow musze jechac na kasowanie, ale skasuje go dopiero jak przekrocze 180km/h bo wczesniej sie nie pojawia i auto chodzi jak burza
1. nienawidzę komputerów i nie zdziwie sie jak kompa do A8 projektował Microsoft
2. - już tak poważniej, to prosze o sugestie, ewentualne wyjasnienie o co cho
z góry dziękuję i pozdrawiam

serce bije w takt V-Acht :diabel:
przepraszam, za odkop, ale chyba lepiej odkopac, niz nowy zalozyc
zapalil mi sie CAT
zaczne od wymiany swiec, bo im sie nalezy
czy jest to trudne, chodzi o dostep, czy raczej bez problemow?
mysle tez, by pozbyc sie katalizatora, co Wy na to?
BTW, czy katalizator w A8 to taki co mozna za gruby hajs sprzedac, czy wart tyle co wazy?

zapalil mi sie CAT

BTW, czy katalizator w A8 to taki co mozna za gruby hajs sprzedac, czy wart tyle co wazy?

Dostęp bez problemu, ale dla prawej głowicy będziesz musiał zdjąc rure dolotową. Osłony górnej silnika nie trzeba demontować ale te boczne już tak (oczywiscie o ile je jeszcze masz). Potrzebny jest klucz 10mm najlepiej grzechotka mała z nasadką (do odkręcenia cewek), imbus 5 (do odkręcenia osłon) i klucz do świec. Dodatkowo będzie potrzebny wkrętak płaski lub krzyżowy do odkręcenia rury dolotowej (mozna to zrobic tez kluczem nasadowym 7mm jak masz dostęp) Jedyny problem jaki możesz napotkać, to zapieczone swiece na gwincie. Wiec jesli idzie Ci cos ciężko to nie wykręcaj nic na siłę. Swieca powinna puścić a potem powinna się już lekko wykręcać.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"