[D2 95 4.2PB ] pompka paliwa webasto
[D2 95 4.2PB ] pompka paliwa webasto
maly problem wie ktos gdzie umieszczona jest owa pompka. odpalalem ostatnio postojowe i jakby chcialo wystartowac bo bylo slychac na vagu pokazalo brak zaplonu gdy na nastepny dzien ponowilem probe i nic nawet nie drgnelo i od tamtego momentu nic a nic.webasto thermo top z/c v
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, 13:50 przez kryzol00, łącznie zmieniany 2 razy.
paliwko nie zaczyna leciec od razu to jest dosyć pokomplikowany
algorytm na początek rusza podgrzewanie i tylko huczy
potem dopiero zapłon i pompka (szukaj w okolicach baku od spodu)
wydaje z siebie charakterystyczne odgłosy rzygającego kota
algorytm na początek rusza podgrzewanie i tylko huczy
potem dopiero zapłon i pompka (szukaj w okolicach baku od spodu)
wydaje z siebie charakterystyczne odgłosy rzygającego kota
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
dzieki za info podlacze jeszcze raz pod vag-a i zobacze bo nastopily jakies zmiany samoczynnie nic nie dotykalem odpalilem webasto i pochodzilo pare min i sie wylaczylo.slychac bylo jak chodzi i jak rozpedzalo ale tylko tyle
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 09:23 przez kryzol00, łącznie zmieniany 1 raz.
pozniej zejde narazie nie moge i zobacze czy jest jakis blad. a wogole czemu tak ze raz zaskakuje a czesto wogole nic sie nie dzieje dodam ze stalo z 7 lat
[ Dodano: 2009-10-23, 18:55 ]
1406 brak plomienia/ blad nie zwiazany ze sprzetem
[ Dodano: 2009-10-23, 19:09 ]
odpalilo 2 razy .pokrecilo za pierwszym razem z 5min i nawet panel sie zapalil na chwile od ogrzewania i sie wyloczylo. za drugim razem pochodzilo bez zapalenia sie panelu.a pompka zamiast zygac pyka or tyka
[ Dodano: 2009-10-23, 18:55 ]
1406 brak plomienia/ blad nie zwiazany ze sprzetem
[ Dodano: 2009-10-23, 19:09 ]
odpalilo 2 razy .pokrecilo za pierwszym razem z 5min i nawet panel sie zapalil na chwile od ogrzewania i sie wyloczylo. za drugim razem pochodzilo bez zapalenia sie panelu.a pompka zamiast zygac pyka or tyka
koledzy mam problem z połączeniem się z webasto,próbowałem kilkoma programami bez odzewu,jeden magik powiedział że wogóle nie ma procedury vag do webasto w audi...a problem jest taki że nagle przestała działać opcja "zima" dwa dni później w opcji "lato" nie zapaliły się zegary i już nic nie działa,panel działa wszystko wyświetla próbowałem resetować rozłanczając kostki przy piecu ale nic to nie daje...ktoś pomoże?
mam praktycznie te same objawy, w poniedziałek będę w serwisie, później napiszę co i jakpet3r pisze:Panowie gdzie w ogóle szukać Webasto? jak się do niego podłączyć? VAGiem?
na początku przy odpalaniu wywalało kontrolkę aku, doładowałem aku ale nadal nie odpala, wyświetlacz świeci ale klimatronik się nie włącza.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz