![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB ] Uszczelnienie wału korbowego
[D2 94 4.2PB ] Uszczelnienie wału korbowego
Witam mam małe pytanko ostatnio zaobserwowałem spory wyciek oleju.. myslałem ze to z pod miski ale okazało sie ze to z POD WAŁU KORBOWEGO. dzisiaj wszystko rozebrałem cały ryjek :-) znowu rozrzad trzeba ustawiać a 4 miesiące temu wszystko robiłem i nic nie było widać.. i Pytanko czy tez zmiering jest jakiś specjalny czy można zamiennik dostać bo pojechałem do ASO i mi chieli sprzedac pół silnika.....
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Pers, łącznie zmieniany 2 razy.
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
No właśnie ze w ASo nie chieli sprzedać samego uszczelniacza tylko z jakąś całą pokrywą i kosztowało to jedyne 1200zł i stwierdziłem ze troszke za duzio :-) serwis serwisowi nie równy...
A o jki kołniez mówisz kolego??? dzisiaj dopiero potrzyczyłem bkoloade do rozrządu mam odkręconą tą dużą śrobe od wału korbowego i bede zdejmował ten wałek z ząbkami i mam nadzieje ze bedzie ewidentnie leciało z pod niego
A o jki kołniez mówisz kolego??? dzisiaj dopiero potrzyczyłem bkoloade do rozrządu mam odkręconą tą dużą śrobe od wału korbowego i bede zdejmował ten wałek z ząbkami i mam nadzieje ze bedzie ewidentnie leciało z pod niego
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
Odkop roku, ale co tam. Ten dekiel jest zdejmowalny. Między nim a blokiem jest papierowa uszczelka. Śruba ma to dociskać (dokręca się ją na 45NM). U mnie właśnie ciekło właśnie na tej uszczelce, jak odpaliłem silnik bez wkręconej śruby.pioter pisze:Witam
U mnie leciało w dziwnym miejscu - otwór od śruby który jest na wałem i dopiero loctite do uszczelnień hydraulicznych dał radę to uszczelnić. Ktoś wcześniej widocznie wkręcił za długą śrubę.
Four rings to rule them all