[ALL] Kogut na dachu - jak przyczepić ?
-
- Forum Audi A8
[ALL] Kogut na dachu - jak przyczepić ?
Witam na 99% jade w piatek po A8 i kupuje.
Ale mam taki problem poniewaz ma byc to na taxi a kogut i nr boczne sa na magnesie:(, a jak wiadomo to A8 jest aluminiowe.
Pomozcie jak to przyczepic itd dzieki;)
Ale mam taki problem poniewaz ma byc to na taxi a kogut i nr boczne sa na magnesie:(, a jak wiadomo to A8 jest aluminiowe.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, 11:48 przez krzysparco, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: KOGUT NA DACHU?? jak przyczepic??
Wersja 1 - kupujesz poprzeczkę do bagażnika dachowego mocowaną do dachu i na nim przyczepiasz kogutakrzysparco pisze:(...) Ale mam taki problem poniewaz ma byc to na taxi a kogut i nr boczne sa na magnesie:(, a jak wiadomo to A8 jest aluminiowe.
Wersja 2 - w Warszawie widziałem sporo wynalazków na przewozach osobowych (pseudo taxi) którzy koguty mają mocowane na dwie duże przyssawki do szyby tylnej lub przedniej (dziwacznie to wygląda ale w ten sposób omijają obowiązujące przepisy)
Wersja 3 - nic innego nie wymyśliłem :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Re: KOGUT NA DACHU?? jak przyczepic??
to może hardkor: jak ma szyber to dokleić magnesy dodatkowe od spoduFOSS pisze:Wersja 3 - nic innego nie wymyśliłem :lol:
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
http://www.a8team.pl/topics10/1247.htm
marta pisala ze jakis jej koles ma to napisz do niej moze da namiary i zapytasz
[ Dodano: 2010-09-08, 20:51 ]
a swoja droga to nad morze nie ma po co jechac bo zimno,syfiasto w wodzie i dupowato jakos tego lata
marta pisala ze jakis jej koles ma to napisz do niej moze da namiary i zapytasz
[ Dodano: 2010-09-08, 20:51 ]
a swoja droga to nad morze nie ma po co jechac bo zimno,syfiasto w wodzie i dupowato jakos tego lata
Kolego kupujesz dwie takie przyssawki http://allegro.pl/przyssawka-do-szkla-u ... 28007.html
Z tymi uchwytami jedziesz do jakiegoś majstra. Obcina on CI kawałek tej górnej rączki( do połowy by gapa niżej stała) otwory w rączce nawierca i montuje. Poznięj ten mechanizm przyssawki trzeba rozebrać przymierzyć do dachu, przypiłować by równo przyssawka przylegała. Złożyć i zamontować na dach. Do 180 wytrzymuje tylko strasznie szumi. Co do numerów to niestety nic nie wykombinujesz. Pozdrawiam
Z tymi uchwytami jedziesz do jakiegoś majstra. Obcina on CI kawałek tej górnej rączki( do połowy by gapa niżej stała) otwory w rączce nawierca i montuje. Poznięj ten mechanizm przyssawki trzeba rozebrać przymierzyć do dachu, przypiłować by równo przyssawka przylegała. Złożyć i zamontować na dach. Do 180 wytrzymuje tylko strasznie szumi. Co do numerów to niestety nic nie wykombinujesz. Pozdrawiam
No quattro no fun
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Kolego testowane do 180 i naprawdę gapa się trzyma.Kolega miał na solardachu GEKONA do trzymania telefonu i gapa utrzymywala sie do 140 ;-) tylko przy hamowaniu sie zsunęłaforest2007 pisze:a kogut maly czy duzy? jak duzy to moge Ci pomoc:) Sam takiego mam na taxi w A8:) A przyssawki to nie za dobry pomysl:( Przy 100 km/h Ci odleci..
A jaki TY masz patent na gape w a8?
No quattro no fun
-
- Forum Audi A8
A te powyżej nie są wystarczająco sensowne :shock: bo raczej ciężko wymyślić coś innego :roll:skub pisze:witam powracam do tematu, czy ktoś z was ma już sensowny pomysł na zamontowanie koguta taxi na dachu aluminiowym audi a8??
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- gierobiala