[D2 97 4.2PB/LPG ] Wyciek przy chłodniczce oleju
[D2 97 4.2PB/LPG ] Wyciek przy chłodniczce oleju
Witam
Wycieka mi płyn chłodniczy na 99% z króćca przy chłodniczce oleju. Chciałbym go wymienić razem z uszczelkami chłodniczki. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak najłatwiej się do tego zabrać (w tej chwili mam ściągnięty cały pas przedni w aucie). Interesuje mnie też czy jest szansa, żeby zrobić to na kobyłkach (bez kanału i podnośnika).
Wycieka mi płyn chłodniczy na 99% z króćca przy chłodniczce oleju. Chciałbym go wymienić razem z uszczelkami chłodniczki. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak najłatwiej się do tego zabrać (w tej chwili mam ściągnięty cały pas przedni w aucie). Interesuje mnie też czy jest szansa, żeby zrobić to na kobyłkach (bez kanału i podnośnika).
Pozdrawiam
TelWorld
TelWorld
-
- Super Klubowicz
szukać szukać i jeszcze raz szukać
http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... stall.html
http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... stall.html
dokladnie ja to robilem jest troche trudno ale da sie zrobic jest tam taki kruciec ale mi penkl przy wyciaganiu co laczy blok z chlodniczka olwju a serwisie nie mieli tego krucca on jest z takimi 2 oringami wymien je albo ze dostaniesz w komplecie mi powiedzieli razem z chlodnica oleju 2tys bo nie mieli kruccia ale dorobilem go i oringi tez dobralem i teraz smiga.
Tu taj masz zdjęcia:
http://www.ltooz.com/ltooz/audis/a8_d2/ ... ement.html
A jak poszukasz na filmikach to znajdziesz i wymianę tej chłodniczki, film nie koniecznie musi być nazwany tematem wymiany chłodniczki, ale na którymś filmiku jest napewno przedstawione bo sam jakis czas temu ogladałem:
O tutaj 8:49 zaczyna się dobierać do chłodniczki, trzeba tylko znaleść następną cześć:
http://www.ltooz.com/ltooz/audis/a8_d2/ ... ement.html
A jak poszukasz na filmikach to znajdziesz i wymianę tej chłodniczki, film nie koniecznie musi być nazwany tematem wymiany chłodniczki, ale na którymś filmiku jest napewno przedstawione bo sam jakis czas temu ogladałem:
O tutaj 8:49 zaczyna się dobierać do chłodniczki, trzeba tylko znaleść następną cześć:
Udało mi się wymienić oringi bez kanału i podnośnika, wymiana poszła dużo łatwiej, niż się spodziewałem. Po zdemontowaniu poduszki przedniej z osłoną rozrządu chłodniczka bez problemu wyszła i weszła. Dla informacji za króciec z dwoma oringami i oring "8" zapłaciłem 74,90zł w salonie AUDI CENTRUM WROCŁAW.
Pozdrawiam
TelWorld
TelWorld
płaciłem tyle przed weekendem - 3 dni temu czyli 07.05 :-PKlimass1 pisze:Taak tak oringi do niedawna w serwisie tyle kosztowały , teraz koszt 3 oringów to 93zł chyba bo zamawialiśmy do naszej audi i teraz w tygodniu będziemy je zmieniać.maciu pisze:ten króciec + wszystkie oringi w okolicy to 65pln w ASO
[ Dodano: 2011-05-27, 08:35 ]
alternatora, belki nie musiałeś ruszać? możesz napisać cos więcej?TelWorld pisze:Udało mi się wymienić oringi bez kanału i podnośnika, wymiana poszła dużo łatwiej, niż się spodziewałem. Po zdemontowaniu poduszki przedniej z osłoną rozrządu chłodniczka bez problemu wyszła i weszła.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Chyba pytasz o zestaw naprawczy czyli komplet uszczelek - kupisz wszystko w ASO.karol208 pisze:Gdzie mogę kupić zestaw regeneracyjny chłodniczki oleju do swojego ABZ?
Jeżeli chcesz po taniości to musisz rozebrać, to co da się kupić w innych sklepach kupić tam a resztę zamówić w ASO, poczekać aż przyjdzie i jak będziesz miał komplet to dopiero złożyć do kupy.
Wersja szybsza i pewniejsza to zamówić w ASO i z pełnym kompletem w ręku rozebrać, wyczyścić, wymienić, złożyć i wszystko w jednym dniu spokojnie do wykonania.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-