[ALL] Felgi w Waszych autach
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Troszkę inne felgi http://forums.quattroworld.com/a8/msgs/50101.phtml
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
U mnie nastąpiła zmiana na lato i na aucie znalazły się felgi RH - 8,5x18" ET35z oponami 245/45/18
Wiadomo, że 18" to nie 20" a szerokość 8,5 to nie 10" ale efekt jest pozytywny. Najważniejsze, że komfort jazdy jakiś tam pozostał bo przy moim zawiasie jeszcze mieć 20" z szalikami na feldze to wogóle jazda by była jak taczką
[center] [/center]
Wiadomo, że 18" to nie 20" a szerokość 8,5 to nie 10" ale efekt jest pozytywny. Najważniejsze, że komfort jazdy jakiś tam pozostał bo przy moim zawiasie jeszcze mieć 20" z szalikami na feldze to wogóle jazda by była jak taczką
[center] [/center]
SERGIO, ładnie , ale to nie na nasze drogi , za grubi policjanci leżą na drodze :mrgreen: :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Nawet fajnie wygląda ;-) tak jak mówisz to nie 20" :-) a jakie masz teraz obniżenie bo chyba trochę padła na tych sprężynkach ?? :-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
- martinezzg
- Super Klubowicz
no i mi się te podobają - na d3 wygladają zajebiście - tylko po cenie na alledrogo boję się ze na pierwszej lepszej dziurze połamią sie....jaro_alfa pisze:... a ja aktualnie mam założone takie:
[URL=http://www.jaro_alfa.dolsat.pl/Audi/Felgi/ronal_4.jpg]Audi Ronal[/URL]
ale zmieniam na takie:
[URL=http://www.jaro_alfa.dolsat.pl/Audi/Felgi/1634401509.jpg]Audi S8[/URL]
:roll:
pzdr
ale są kozackie.....
ja mam 20 oryginał chyba s8 i muszę je opędzlować bo za duże na nasze drugi chyba są....
A8>eSka
I 6 litrów pod maskąsevi pisze:Ja mam obecnie 20 RH
[url=http://images50.fotosik.pl/919/7575b54d6f0c548dm.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images47.fotosik.pl/919/de40dc1a5a0e0b45m.jpg]Obrazek[/URL]
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
U mnie na lato 19'' OZ Versilia. Szerokość 9'' ET 45, opony 255/40. Jeździ się normalnie, różnica w komforcie w stosunku do 225/55R17 bardzo niewielka. Bez wahania założyłbym nawet 20'' a głównie wynika to z faktu, że mam standardowe zawieszenie. Na sportowym nie byłoby tak kolorowo:->
Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 13:48 przez Mucholejkolator, łącznie zmieniany 1 raz.
No proszę... i u Ciebie widzę także jakieś zmiany... to jakaś choroba zakaźna jest czy cóś :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Mucholejkolator pisze:U mnie na lato 19'' OZ Versilia.
Mówisz i masz... tylko czekają aż je ktoś założy :lol:Mucholejkolator pisze:Bez wahania założyłbym nawet 20'' a głównie wynika to z faktu, że mam standardowe zawieszenie.
Na sportowym jest tak samo jak na zwyklym czyli praktycznie nie czuć różnicy pomiędzy 17" a 20" ... tyle że jest zdecydowanie twardsze niż standard :-PMucholejkolator pisze:Na sportowym nie byłoby tak kolorowo:->
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- martinezzg
- Super Klubowicz
Powiem tak, na sportowym zawieszeniu i 20" kołach na pewno będzie lepiej się jeździło niż na 17 czy 18 ale na równych jak bozia przykazała drogach, które czasami zdarzają się tylko w naszym kraju. Natomiast nie zgodzę się z nikim kto twierdzi że można mieć w A8 sportowe zawieszenie i 20" koła i jeździć po tych muldach, fałdach i dziurach i nie czuć różnicy między 17" a 20" lub zwykłym i sportowym zawieszeniu. Po prostu bzdura.
Ja mam 18" zawieszenie 1BE i jak wyjeżdżam gdzieś dalej w Polskę to jestem załamany. Coraz częściej dochodzę do wniosku że na nasze drogi to trzeba minimum kupić samochód klasy allroad lub suv i na pewno nie na 20" kołach.
Dalej uważam, że A8 na 20" wygląda ślicznie jednak na takich kołach to można śmigać na zlot albo jeździć wkoło komina. Najlepszą konfiguracją na nasze drogi to 18" i normalne komfortowe zawieszenie w A8 auto stoi wysoko i nie haczy spodem o żadne fałdy i muldy, jest mięciutkie.
Ja mam 18" zawieszenie 1BE i jak wyjeżdżam gdzieś dalej w Polskę to jestem załamany. Coraz częściej dochodzę do wniosku że na nasze drogi to trzeba minimum kupić samochód klasy allroad lub suv i na pewno nie na 20" kołach.
Dalej uważam, że A8 na 20" wygląda ślicznie jednak na takich kołach to można śmigać na zlot albo jeździć wkoło komina. Najlepszą konfiguracją na nasze drogi to 18" i normalne komfortowe zawieszenie w A8 auto stoi wysoko i nie haczy spodem o żadne fałdy i muldy, jest mięciutkie.