[D2 ALL ] Sposób na BOSE dla tych którym nadal gra cicho
radyjko bylo w naprawie i jakiś inteligent cały schemat mi zerwał
[ Dodano: 2011-05-27, 22:28 ]
powiem tak , znikło zasilanie główne na kostce czarnej i nie wiem czym to spowodowane , i może dlatego się nie łączy z komputerem ? puki co mam zasilanie podłączone po stacyjce że dopiero po zapłonie działa mi radio. co zrobić żeby się podłączyć vagiem , bo przekładając radio do znajomego to łączy się bez problemu z nim może da radę przekodować u niego i przełożyć do mnie ? czy to się zapisuje wszystko w jakimś sterowniku w samochodzie a nie w samym radiu ?
[ Dodano: 2011-05-27, 22:33 ]
apropo naprawy to był procesor zmieniany standardowo
[ Dodano: 2011-05-27, 22:28 ]
powiem tak , znikło zasilanie główne na kostce czarnej i nie wiem czym to spowodowane , i może dlatego się nie łączy z komputerem ? puki co mam zasilanie podłączone po stacyjce że dopiero po zapłonie działa mi radio. co zrobić żeby się podłączyć vagiem , bo przekładając radio do znajomego to łączy się bez problemu z nim może da radę przekodować u niego i przełożyć do mnie ? czy to się zapisuje wszystko w jakimś sterowniku w samochodzie a nie w samym radiu ?
[ Dodano: 2011-05-27, 22:33 ]
apropo naprawy to był procesor zmieniany standardowo
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
zapisuje się w radiu więc przekoduj sobie u niego
jak to nie wystarczy
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm
to cykne ci fotke z rozpiską z mojego
jak to nie wystarczy
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm
to cykne ci fotke z rozpiską z mojego
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
hmm podlaczylem wlasnie radio w a8 1998r mamy taka na czesci podpialem aku i kompa i nie laczy sie wogole z radiem , a kiedys podlaczalem je w 2000r zeby bledy zczytac i sie laczyl bez problemu, w czym tkwi problem ze nie ma podlaczenia. da rade to radio podlaczyc jakos bez auta ? w takim sensie ze biore nasz interfejs POLSKI VAG i po schemacie podlaczam do radia pod kostke iso ? robil tak ktos?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:40 ]
do takiego podlaczenia zalatwilem sobie wtyk obdII wycięty z golfa IV , wtyk iso, również z golfa IV i mam swoj interfejs Polski VAG. Ma ktoś może pomysł jak to wszystko podłączyć ?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:48 ]
oto i to co pisałem , ma ktoś pomysł jak to sklecić ?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:54 ]
czy do diagnostyki wystarczy ze podepnę zasilanie (masa +12V) i linię K ?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:40 ]
do takiego podlaczenia zalatwilem sobie wtyk obdII wycięty z golfa IV , wtyk iso, również z golfa IV i mam swoj interfejs Polski VAG. Ma ktoś może pomysł jak to wszystko podłączyć ?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:48 ]
oto i to co pisałem , ma ktoś pomysł jak to sklecić ?
[ Dodano: 2011-05-28, 11:54 ]
czy do diagnostyki wystarczy ze podepnę zasilanie (masa +12V) i linię K ?
DELTA
[ Dodano: 2011-05-28, 22:53 ]
podłączyłem w a8 takiej co na czesci mamy , kabelki ponacinałem, podłaczyłem do interfejsu 3 kabelki i niestety połączenia z radiem brak , według schematu podłączyłem K-Line , masę oraz plus(12V) i połączenia z radiem brak ... siły opadają jakieś pomysły może ?
[ Dodano: 2011-05-28, 22:56 ]
zasilanie do interfejsu wziąłem z kostki od radia w samochodzie bezpośrednio niestety połączenia brak, może potrzeba jeszcze coś podpiąć ?
[ Dodano: 2011-05-30, 15:17 ]
ma ktoś jakiś pomysł ? jak to podłączyć?
[ Dodano: 2011-05-28, 22:53 ]
podłączyłem w a8 takiej co na czesci mamy , kabelki ponacinałem, podłaczyłem do interfejsu 3 kabelki i niestety połączenia z radiem brak , według schematu podłączyłem K-Line , masę oraz plus(12V) i połączenia z radiem brak ... siły opadają jakieś pomysły może ?
[ Dodano: 2011-05-28, 22:56 ]
zasilanie do interfejsu wziąłem z kostki od radia w samochodzie bezpośrednio niestety połączenia brak, może potrzeba jeszcze coś podpiąć ?
[ Dodano: 2011-05-30, 15:17 ]
ma ktoś jakiś pomysł ? jak to podłączyć?
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
Delta nie ma Linii K a na pinie później uzywanym na K jest w Delcie kodowanie BOSE -
zawinięte jest tam 12V z pinu obok w czarnej wtyczce - i jest tam taka pętelka
ja przeciąłem bo nie wiedziałem jaki efekt przyniesie podanie 12V na linię K w koncercie
może żaden ale nie chciałem ryzykować po za tym gdzieś musiałem podłączyć
VAGa
ja przeciąłem bo nie wiedziałem jaki efekt przyniesie podanie 12V na linię K w koncercie
VAGa
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
jakimś cudem udało mi się podłączyć dzisiaj VAG-a tworząc przejściówkę z wejścia OBD i ISO, podłączyłem po schemacie do Concert-a wszystko czyli:
OBD- pin nr 16-zasilanie , 2 piny 4 oraz 5 to masa oraz linia k znajduje się na 7 pinie.
ISO-pin 8 masa,pin 7zasilanie, pin 3 k-bus, oraz podpiałem dodatkowo pin nr 4 mostkując go z zasilaniem jutro zrobię zdjęcie jak to wygląda. Dzięki za pomoc Apropo kodowania da radę coś zrobić aby tylne woofery grały nieco ciszej ? teraz mam kodowanie pod BOSE 00117
[ Dodano: 2011-06-03, 01:00 ]
To jak zakodować DELTĘ pod BOSE ? bo znajomy jeden ma i wlacza to pokazuje BOSE a u drugiego znów tego nie ma
OBD- pin nr 16-zasilanie , 2 piny 4 oraz 5 to masa oraz linia k znajduje się na 7 pinie.
ISO-pin 8 masa,pin 7zasilanie, pin 3 k-bus, oraz podpiałem dodatkowo pin nr 4 mostkując go z zasilaniem jutro zrobię zdjęcie jak to wygląda. Dzięki za pomoc Apropo kodowania da radę coś zrobić aby tylne woofery grały nieco ciszej ? teraz mam kodowanie pod BOSE 00117
[ Dodano: 2011-06-03, 01:00 ]
To jak zakodować DELTĘ pod BOSE ? bo znajomy jeden ma i wlacza to pokazuje BOSE a u drugiego znów tego nie ma
maciu pisze:Delta nie ma Linii K a na pinie później uzywanym na K jest w Delcie kodowanie BOSE -
VAGa
poprawne kodowanie do concert-a z bose , telefonem,navi, i wyswietlaczem na liczniku to 00117 ?
[ Dodano: 2011-06-14, 17:35 ]
Czy w A8 1996r z radiem CONCERT I da radę jakoś uruchomić funkcję GALA ? Bo wchodzę w ustawiania radia gdy jest wyłączone naciskam TP i włączam jednocześnie radio ustawiam GALA 5 ale efektu brak radio nie podgłaśnia się wraz ze wzrostem prędkości jazdy, może trzeba to jakoś VAGIEM uruchomić ? albo poprostu nie mam tej funkcji w samochodzie czy coś . czekam na odp pozdrawiam
[ Dodano: 2011-06-14, 17:35 ]
Czy w A8 1996r z radiem CONCERT I da radę jakoś uruchomić funkcję GALA ? Bo wchodzę w ustawiania radia gdy jest wyłączone naciskam TP i włączam jednocześnie radio ustawiam GALA 5 ale efektu brak radio nie podgłaśnia się wraz ze wzrostem prędkości jazdy, może trzeba to jakoś VAGIEM uruchomić ? albo poprostu nie mam tej funkcji w samochodzie czy coś . czekam na odp pozdrawiam
Mam non-dx i miałem w nim 00117 domyślnie. Jako że telefonu nie mam/nie używam to przestawiłem na 00017. Próbowałem różne konfiguracje (00207, 00107 itp.) i nie odczuwałem praktycznie żadnej różnicy. Mam tylko wrażenie, że jak wyłączyłem BOSE (druga pozycja 1->0) to mogłem radio rozkręcić minimalnie mocniej ale wtedy już głośniki nie dawały czystego dźwięku.Klimass1 pisze:poprawne kodowanie do concert-a z bose , telefonem,navi, i wyswietlaczem na liczniku to 00117 ?
Wyłączając bose głośniki grają mocnej i jest więcej bassu ale przy maximum głośności dźwięk jest nieczysty , na kodowaniu BOSE przy maximum jest ideał, i zupełnie inaczej bassy i soprany się ustawia, trzeba bardziej bass podkrecic w concert I regulacja od -6 do 6 bez bose mielismy ustawione na 0 i nie szlo wysiedziec ,a teraz po zmianie na bose bass ustawiony na 6 i dzwiek jest czysty ale basu jest mniej
-
- Forum Audi A8