[D3 02 4.2MPI/LPG ] Bluetooth
Cholerka to chyba też robię cos nie tak bo tak jak u Jarka u mnie też nie pamiętam żadnego kodu podawanego przez MMI :roll:PiotrekS pisze:ustanawiam polaczenie automatyczne wpisujac w telefon kod jaki wyswietla mmi, nie pamietam ile cyfr ale dosc dlugi ciag cyfr.
Dzisiaj się z tym jeszcze pobawię bo chcieć BT, mieć BT i jednocześnie z niego nie korzystać to głupota :evil:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
ja mam 2003 rok i MMI 51.5.0 po downgrade z 55.5.0 i u mnie tez sie nie chce parować. więc to raczej nie wina softu.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- club-iguana
- Forum Audi A8
ja tylko Nokie z symbianem.
Piękno w parze z technologią.
Panowie
Jesli nie macie odpowiedniego modulu to nie ma opcji polaczenia nawet przy najnowszym sofcie.
Czy na MMI widac symbol blutetootha lub telefonu? jesli nie to pomoze tylko wymiana modulu telefonu plus przerobienie wtyczki. w razie problemow sluze pomoca - sam jestem po takiej operacji.
pozdrawiam
Jesli nie macie odpowiedniego modulu to nie ma opcji polaczenia nawet przy najnowszym sofcie.
Czy na MMI widac symbol blutetootha lub telefonu? jesli nie to pomoze tylko wymiana modulu telefonu plus przerobienie wtyczki. w razie problemow sluze pomoca - sam jestem po takiej operacji.
pozdrawiam
- club-iguana
- Forum Audi A8
standardowy modul laczy sie tylko z telefonem w podlokietniku i niczym wiecej - nawet jesli jakims cudem uda sie sparowac telefon (?) to nic nam to nie daje
a wiec:
nalezy zakupic modul bluetooth - tutaj na wlasne ryzyko bo jest kilka modeli i tylko wg etki dojdziesz jaki moze byc.
nastepnie wtyczka (aso to jakies 12 pln) - 4E0 972 144.
odchylamy wykladzine przed fotelem kierowcy, wyciagamy stara centralke i wsadzamy nowy modul - np taki:
http://allegro.pl/audi-a4-modul-telefon ... 34579.html
jak dojdziesz do tego momentu daj znac - pozostaje kwestia podmiany kabli w nowej wtyczce - z elsa mozna to spokojnie samemu przelozyc.
operacja w aso to koszt 5kPLN wiec mysle ze warto samemu sie pobawic - w tym miejscu dziekuje Pablo200 za pomoc i cierpliwosc
pozdrawiam
a wiec:
nalezy zakupic modul bluetooth - tutaj na wlasne ryzyko bo jest kilka modeli i tylko wg etki dojdziesz jaki moze byc.
nastepnie wtyczka (aso to jakies 12 pln) - 4E0 972 144.
odchylamy wykladzine przed fotelem kierowcy, wyciagamy stara centralke i wsadzamy nowy modul - np taki:
http://allegro.pl/audi-a4-modul-telefon ... 34579.html
jak dojdziesz do tego momentu daj znac - pozostaje kwestia podmiany kabli w nowej wtyczce - z elsa mozna to spokojnie samemu przelozyc.
operacja w aso to koszt 5kPLN wiec mysle ze warto samemu sie pobawic - w tym miejscu dziekuje Pablo200 za pomoc i cierpliwosc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 18:48 przez shakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Normalnie to własnie tak ma wyglądać na dole wyswietlacza MMI obok siły sygnału tel.ma by widac charakterystyczny znaczek bluetoth,wówczas wiadomo ze system ma ta opcję.shakal12 pisze:Panowie
pozdrawiam
Tylko A8 i Jachty Motorowe.
- club-iguana
- Forum Audi A8
Odświeżam kotleta.
Jak działa bluetooth?
1. Czy jak ktos dzwoni do ciebie to masz możliwość odebrania w telefonie nie na głośnym?
2. Czy auto czyta kontakty z fona i listę połączeń?
3. CZy w trakcie rozmowy na głośnym mozna się przełączyć na fona i na odwrót?
Czy jest ktos na forum kto mi zainstaluje nowy moduł?
Jak działa bluetooth?
1. Czy jak ktos dzwoni do ciebie to masz możliwość odebrania w telefonie nie na głośnym?
2. Czy auto czyta kontakty z fona i listę połączeń?
3. CZy w trakcie rozmowy na głośnym mozna się przełączyć na fona i na odwrót?
Czy jest ktos na forum kto mi zainstaluje nowy moduł?
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
club-iguana,
1. Odbierac mozna tylko glosnomowiacy, sluchawka jest w trybie "zdalny SIM", w zaleznosci od fona mozna wejsc w np. kalendarz lub nie, w Nokii N8 moge wchodzic, w 6303i juz nie, dopiero po rozlaczeniu fona idzie cos zrobic
2. Czyta kontakty, liste polaczen ma swoja, jesli ma sie np dwa lub wiecej nr telefonu dla jednego opisu to najwygodniej przegladac w sluchawce z podlokietnika, widac nr i opis, na ekranie mmi widac tylko spis, bez numerow tel.
3. Tylko miedzy glosnomowiacy a sluchawka z podlokietnika, komorka jest caly czas w trybie "zdalny SIM"
1. Odbierac mozna tylko glosnomowiacy, sluchawka jest w trybie "zdalny SIM", w zaleznosci od fona mozna wejsc w np. kalendarz lub nie, w Nokii N8 moge wchodzic, w 6303i juz nie, dopiero po rozlaczeniu fona idzie cos zrobic
2. Czyta kontakty, liste polaczen ma swoja, jesli ma sie np dwa lub wiecej nr telefonu dla jednego opisu to najwygodniej przegladac w sluchawce z podlokietnika, widac nr i opis, na ekranie mmi widac tylko spis, bez numerow tel.
3. Tylko miedzy glosnomowiacy a sluchawka z podlokietnika, komorka jest caly czas w trybie "zdalny SIM"
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS
Jak jest kilka numerów telefonów pod jednym opisem to na MMI widać spis a na dole ekranu drobną czcioneczką widać nr. telefonu :-P Sam miałem z tym problem i dopiero niedawno przyszło olśnienie...PiotrekS pisze:club-iguana,
- club-iguana
- Forum Audi A8