Scrap yard - czyli złom na aukcjach
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Scrap yard - czyli złom na aukcjach
Temat dotyczy tylko samochodów Audi A8 i S8.
W poście powinien się znaleźć dokładny opis z oględzin (co "wyszło" nowego, co nie pokrywa się z ogłoszeniem, usterki itp) ew zdjęcia i screen z aukcji (dokładny screen dotyczący samochodu z otomoto, allegro, gratki i innych portali z ogłoszeniami) - linki do ogłoszeń są usuwane, a screen pozostanie.
Przydatny będzie również numer VIN (hasło kluczowe dla wyszukiwarki).
Temat ten może również zawierać samochody z korektami liczników.
Reszta komentarzy będzie usuwana.
W poście powinien się znaleźć dokładny opis z oględzin (co "wyszło" nowego, co nie pokrywa się z ogłoszeniem, usterki itp) ew zdjęcia i screen z aukcji (dokładny screen dotyczący samochodu z otomoto, allegro, gratki i innych portali z ogłoszeniami) - linki do ogłoszeń są usuwane, a screen pozostanie.
Przydatny będzie również numer VIN (hasło kluczowe dla wyszukiwarki).
Temat ten może również zawierać samochody z korektami liczników.
Reszta komentarzy będzie usuwana.
Black Cars Matters
http://otomoto.pl/audi-a8-benzyna-lpg-C16251111.html
Byłem oglądałem odradzam auto zdecydowanie po strzale w lewy bok całe pomalowane bardzo nie udolnie bo pełno kropek po wodzie tak jakby lakiernik nie wiedział do czego służy skraplacz.
Wylany wyświetlacz zegarka w desce rozdzielczej.
Wahacze one już nie proszą o wymianę wręcz błagają... Podczas hamowania ewidentnie widać jak przednie koła cofają się do tyłu w graniach 5 cm już przy małej prędkości...
Stan tapicerki i kierownicy określam na dużo większy przebieg jak 200 tysięcy no chyba że ktoś chodzi w spodniach i rękawiczkach wykonanych z papieru ściernego...
Ogólnie jestem mocno zdegustowany, bo miała to być moja druga A8
Ostatnio zmieniony 12 gru 2010, 19:24 przez raper1987, łącznie zmieniany 1 raz.
w wakacje (sierpień) rozgladając się za swoją audiczka, trafiłem na takie ogłoszenie:
http://otomoto.pl/audi-a8-okazja-C15396078.html
ALLEGRO
skusiłem sie obejrzeć to autko. po fotkach wygladało przyzwoicie.
po przyjezdzie na miejsce czekania na goscia 40min, skonczylo się, że przyjechał bez auta. i zabrał mnie na dziwny plac gdzie byly jakies warsztaty..po 20 min przyjechało auto na lawecie tlumaczył się, że nagle miał włamanie w nocy i rozwalili mu stacyjke....yy jasne...
stacyjka cała w szczepach...mozna odpalić srubokrętem auto, a jednak go nie ukradli..no przyszli sobie porozwalac tylko. tym bardziej ze brak sladów włamania, szyby całe, zamek cały.
plastiki w srodku poniszczone...poprzecierane czymś czarnym. skóra na fotelu kierowcy przytyrana, kierownica podobnie. drzwi pasazera wgniecione lekko.
bałagan w bagazniku jak by ziemniaki wozili, brak zapasu, lewarka itd. opony na felgach do wywalenia.
ekran nawi/radia raz działa raz nie. kontrolka airbaga swieci.
silnik zawalony całym olejem. coś grzechocze w okolicy pompy wspomagania, przy skrecaniu kołami obroty jak glupie spadają(ale tak ma być wg sprzedającego).
stukniety prawy przód, poskładany na slowo honoru(co widać).
po podpieciu pod kompa na silniku wykazało chyba z 10 błędów...dalej mi się nie chciało juz sprawdzać.
brak jakichkolwiek opłat, pompe paliwa uszkodził, niby wymienili mu..ale z tego co mowil, ze jezeli bedzie ponizej połowy zbiornika to nie odpali auto:)
ogólnie sprzedający to handlarz i to jescze nie zbyt uprzejmy. Caly czas naciska, by "szybciej szybciej" wtedy byla wystawiona za 21000,- jakoś i na miejscu juz chciał sprzedać za 17000,- bez wiekszych targów.
a co najlepsze to w poprzednim ogłoszeniu auto mialo napisane "IGŁA"
UWAGA NA TEGO ZŁOMA !!
LINK DO OGŁOSZENIA : http://otomoto.pl/audi-s8-wersja-indywi ... 77405.html
PANOWIE !!! Uwaga na ten złom oglądałem go w październiku gośc chciał mi go sprzedac za 30tys zł a miał wystawione na aukcji za 33500zł. Gośc mieszka koło warszawy i zajmuje się naprawami skrzyń biegów. Audica była bita z każdej strony i w październiku miała 288tys km . Sama skręcała, nie działało dużo rzeczy, środek zaniedbany. Na benzynie tragedia ok 8-9 sec do setki na gazie ledwo jechała. Naprawiana na sztuke, a malowana przez amatora. Straciłem przez gościa 800zł. Kontaktowałem się z nim przez tel ale dodatkowe foty na meila wysyłał mi z adresu retro.wideo@gmail.com i podpisywał się jako Paweł Gawryś.
Tutaj przedstawiam galerie dodatkowych fotek jakie dostałem od gościa na e-mail (jeżeli dokładnie przypatrzycie się na osłonę lewą pisze tam liczba 242 i jak ja byłem nią zainteresowany to mówiono mi że przy 242 był wymieniany rozrząd)
PIERWSZY MILION TRZEBA UKRAŚĆ
Audi A8 2.8 manual FWD
http://otomoto.pl/audi-a8-C17750890.html
Oglądałem wczoraj, jestem ciężko zszokowany... Jeszcze nie widziałem tak zaniedbanego i zmęczonego samochodu jako takiego, nie wspominając o A8.
Zaczynamy, na gorąco:
1. Bity przód, tyl, lewa strona, z dachem też coś nie tak. Tak źle naprawionego auta jeszcze nie widziałem, 2/3 auta w "purchlach" wielkości kciuka. Karoseria również popękana z przodu i z tyłu (szpachla).
2. Zderzaki połamane (zmasakrowane) naprawiane super glue, szpachlą, sprayem w puszcze i rajstopą i nie wiadomo czym jeszcze - do wymiany bezwarunkowo.
3. Silnik ledwo odpalił, pracuje na 5 garach i szarpie, na gazie chodzi lepiej, ale też do regulacji (zbiornik paliwa prawie pusty). Wydech dziurawy, warczy okropnie.
4. Środek przyzwoity ale mało zadbany, kierownica wymieniana, jeden podłokietnik podłamany , drugi urwany całkiem (brak).
5. Sprzęgło chyba na wykończeniu, łapie okropnie wysoko (kolano w kierownicę), rzekomo było wymieniane.
6. Zawieszenie w miarę ok, ale na dynamicznym zakręcie coś huknęło z przodu, na progu też coś raz huknęło, więc coś do roboty na pewno jest.
Wrażenia ogólne: bardzo zaniedbany, używany jako terenówka (cytuję: "Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności- handel nieruchomościami, (za niski nie mogę nim wszędzie wjechać) zmuszony jestem z cięzkim sercem pozbyć się tego auta"). Listwy boczne poobszarpywane.
Właściciel to albo handlarz nieruchomościami kłamczuszek albo faktycznie jak deklaruje nie zna się na samochodach (wg mnie pół na pół). Szczery był też 50/50.
Przyjechałem napalony z misją odratowania, odjechałem zniesmaczony i rozczarowany. 8-10k zł to wartość niezbędna do przywrócenia tego auta do stanu co najwyżej poprawnego, blasku już nigdy nie odzyska.
Realna wartość to 5-6k zł . Tylko na części, bo złom już wzywa. Serce boli.
VIN: WAUZZZ4DZWN000842
Rzeszów
P.s. Admina proszę o wklejenie fotki...
Oglądałem wczoraj, jestem ciężko zszokowany... Jeszcze nie widziałem tak zaniedbanego i zmęczonego samochodu jako takiego, nie wspominając o A8.
Zaczynamy, na gorąco:
1. Bity przód, tyl, lewa strona, z dachem też coś nie tak. Tak źle naprawionego auta jeszcze nie widziałem, 2/3 auta w "purchlach" wielkości kciuka. Karoseria również popękana z przodu i z tyłu (szpachla).
2. Zderzaki połamane (zmasakrowane) naprawiane super glue, szpachlą, sprayem w puszcze i rajstopą i nie wiadomo czym jeszcze - do wymiany bezwarunkowo.
3. Silnik ledwo odpalił, pracuje na 5 garach i szarpie, na gazie chodzi lepiej, ale też do regulacji (zbiornik paliwa prawie pusty). Wydech dziurawy, warczy okropnie.
4. Środek przyzwoity ale mało zadbany, kierownica wymieniana, jeden podłokietnik podłamany , drugi urwany całkiem (brak).
5. Sprzęgło chyba na wykończeniu, łapie okropnie wysoko (kolano w kierownicę), rzekomo było wymieniane.
6. Zawieszenie w miarę ok, ale na dynamicznym zakręcie coś huknęło z przodu, na progu też coś raz huknęło, więc coś do roboty na pewno jest.
Wrażenia ogólne: bardzo zaniedbany, używany jako terenówka (cytuję: "Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności- handel nieruchomościami, (za niski nie mogę nim wszędzie wjechać) zmuszony jestem z cięzkim sercem pozbyć się tego auta"). Listwy boczne poobszarpywane.
Właściciel to albo handlarz nieruchomościami kłamczuszek albo faktycznie jak deklaruje nie zna się na samochodach (wg mnie pół na pół). Szczery był też 50/50.
Przyjechałem napalony z misją odratowania, odjechałem zniesmaczony i rozczarowany. 8-10k zł to wartość niezbędna do przywrócenia tego auta do stanu co najwyżej poprawnego, blasku już nigdy nie odzyska.
Realna wartość to 5-6k zł . Tylko na części, bo złom już wzywa. Serce boli.
VIN: WAUZZZ4DZWN000842
Rzeszów
P.s. Admina proszę o wklejenie fotki...
Ostatnio zmieniony 04 mar 2011, 14:13 przez BOR, łącznie zmieniany 1 raz.
ZDECYDOWANIE NIE POLECEM ! ZŁOM ! NABIJANIE W BAMBUKO !
Audi A8 z miejscowości Syców, 6km odemnie. Auto jest w kiepskim stanie, miałem okazje się mu przyjrzeć z bliska stało na mieście to obejrzałem z ciekawości. W rezultacie tych oględzin mogę stwierdzić że BEZWYPADKOWE jak podane w opisie to ono nie jest , tylna klapa jest fatalnie spasowana pieje , szpary się nie zgadzają co można też zobaczyć na zdjęciach. Odcień samochodu różni się w wielu miejscach , widać to także na zdjęciach i nie jest to tym razem wina padania światła Auto z przodu jeździ na innej feldze(dlatego też nie ma zdjęcia samochodu z przodu z lewej strony), jakiś czas temu jeździło na dwóch innych z lewej strony , nie sprawdziłem jaki rozmiar , ale z daleka wydawało mi że się różnił, co może skutkować uszkodzeniem dyferencjały. Auto ogółem bardzo zaniedbane , i zwieśniaczone wieloma akcentami typu "jakaś wiejska antena REKIN" zaraz mi się przypominają uliczni tunerzy swoich e36 robiąc z nich M-Powery , wewnątrz audi to na wypasie ma "alu podobne wykładziny", konsola środkowa była rozbierana , co widać na zdjęciach jej spasowanie normalnie wyśmienite ! Przebieg 230tys pozostawię bez komentarza ? Auto z zewnątrz jest naprawdę w tragicznym stanie, takie auto to można kupić owszem , ale nie za cenę prawie 18tys , max to ona jest warta połowę z tego i nawet na części się nie nadaje . Jeśli ktoś planował jechać na oględziny szczerze odradzam żeby uniknąć rozczarowania. Do BEZWYPADKOWEGO oraz IDEALNEGO i serwisowanego w ASO to jej bardzo dużo brakuje. Ktoś będzie miał jakieś pytania czy coś walić jak w dym umówię się z właścicielem na oględziny i zdam relacje . Jak coś można pisać też do mojego znajomego użytkownik z naszego forum ,nick: PACIU , jest z Sycowa i na pewno też jak będzie miał czas podleci obejrzeć furmankę POZDRAWIAM . P.S auto znajduję się u nas w Sycowie od nie dawna , z tego co mi jeden znajomy mówił to właścicielem tego auta jest taki jeden handlarz z Sycowa.
Numeru VIN puki co nie znam ale jak się uda to dodam ale nie warto cokolwiek sprawdzać w tym samochodzie bo zapewne dużego śladu po nim w ASO nie będzie
Przed chwilą napisałem do gościa na podany nr w aukcji że chciałbym nr VIN bo widzę że samochód serwisowany w ASO i że chciałbym to sprawdzić zobaczymy czy odpisze , jak tylko coś się ruszy dam znać.
[ Dodano: 2011-05-03, 14:24 ]
vin:wauzzz4dzrnooo495
Jeśli ktoś może niech sprawdzi w serwisie jestem bardzo ciekawy jaki przebieg ma rzeczywiście
[ Dodano: 2011-05-03, 14:25 ]
wiadomość z gg od właściciela
A8 SYCÓW 9:45:10
podaje nr vin:wauzzz4dzrnooo495
A8 SYCÓW 9:45:59
teraz w audi są nowe felgi 17cali i cena niestety jest ostateczna mogę ewentualnie opuścić na paliwo i obiad
na paliwo i obiad , licząc paliwo w a8 można trochę zejść z ceny i za dobry obiad także
[ Dodano: 2011-05-08, 15:15 ]
sprawdzał ktoś ten VIN ?:)
Numeru VIN puki co nie znam ale jak się uda to dodam ale nie warto cokolwiek sprawdzać w tym samochodzie bo zapewne dużego śladu po nim w ASO nie będzie
Przed chwilą napisałem do gościa na podany nr w aukcji że chciałbym nr VIN bo widzę że samochód serwisowany w ASO i że chciałbym to sprawdzić zobaczymy czy odpisze , jak tylko coś się ruszy dam znać.
[ Dodano: 2011-05-03, 14:24 ]
vin:wauzzz4dzrnooo495
Jeśli ktoś może niech sprawdzi w serwisie jestem bardzo ciekawy jaki przebieg ma rzeczywiście
[ Dodano: 2011-05-03, 14:25 ]
wiadomość z gg od właściciela
A8 SYCÓW 9:45:10
podaje nr vin:wauzzz4dzrnooo495
A8 SYCÓW 9:45:59
teraz w audi są nowe felgi 17cali i cena niestety jest ostateczna mogę ewentualnie opuścić na paliwo i obiad
na paliwo i obiad , licząc paliwo w a8 można trochę zejść z ceny i za dobry obiad także
[ Dodano: 2011-05-08, 15:15 ]
sprawdzał ktoś ten VIN ?:)
http://otomoto.pl/audi-s8-audi-s8-4-2l- ... 34657.html
VIN: WAUZZZ4DZYN003124
Po sprawdzeniu nr VIN wyszło, że w 2006 roku auto miało przebieg 250 tys km, jednak i to jest zastanawiające, ponieważ nie ma innych wpisów w historii serwisowej po za tym jednym (wymiana cewki zapłonowej)
Audi S8 AUDI S8 4,2L 360KM OKAZJA!!!!!
Typ: Sedan / Limuzyna
Wersja: D2
Rok produkcji: 1999
Data rejestracji: 01/2000
Przebieg w km: 206 328 km
Skrzynia biegów: automatyczna
Moc: 360 KM (265 kW)
Pojemność skokowa: 4172 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna
Kolor: czarny-metallic
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia: Niemcy
Polska, OSTROŁĘKA (woj. mazowieckie)tel.: +48 788 248 914
Kolejne ogłoszenie:
http://otomoto.pl/audi-s8-gaz-sekwencyj ... 65256.html
Audi S8 GAZ SEKWENCYJNY, NAVI, TV!!!!
Przegląd: 08/2011
Ubezpieczenie: 09/2011
Przebieg w km: 128 000 km
Pojemność skokowa: 4200 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna+LPG
Polska, OKOLICE WARSZAWY (woj. mazowieckie)
tel.: +48 500-140-254
Sprzedaje po pół roku użytkowania, jak poprosiłem o nr VIN w słuchawce cisza i po kilku sekundach odpowiedź NIE, zapytałem dlaczego - BO NIE. Jak dla mnie odpada w przedbiegach... Na każde zadane pytanie o stan auta odpowiadał, pięknie, idealnie, jak nowy itp itd.
VIN: WAUZZZ4DZYN003124
Po sprawdzeniu nr VIN wyszło, że w 2006 roku auto miało przebieg 250 tys km, jednak i to jest zastanawiające, ponieważ nie ma innych wpisów w historii serwisowej po za tym jednym (wymiana cewki zapłonowej)
Audi S8 AUDI S8 4,2L 360KM OKAZJA!!!!!
Typ: Sedan / Limuzyna
Wersja: D2
Data rejestracji: 01/2000
Przebieg w km: 206 328 km
Pojemność skokowa: 4172 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia: Niemcy
Polska, OSTROŁĘKA (woj. mazowieckie)tel.: +48 788 248 914
Kolejne ogłoszenie:
http://otomoto.pl/audi-s8-gaz-sekwencyj ... 65256.html
Audi S8 GAZ SEKWENCYJNY, NAVI, TV!!!!
Przegląd: 08/2011
Ubezpieczenie: 09/2011
Przebieg w km: 128 000 km
Pojemność skokowa: 4200 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna+LPG
Polska, OKOLICE WARSZAWY (woj. mazowieckie)
tel.: +48 500-140-254
Sprzedaje po pół roku użytkowania, jak poprosiłem o nr VIN w słuchawce cisza i po kilku sekundach odpowiedź NIE, zapytałem dlaczego - BO NIE. Jak dla mnie odpada w przedbiegach... Na każde zadane pytanie o stan auta odpowiadał, pięknie, idealnie, jak nowy itp itd.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 00:36 przez sebos17, łącznie zmieniany 2 razy.
http://otomoto.pl/audi-s8-pelna-opcja-C19467132.html
Audi ostatnio stało w Sycowie u blacharza całe było skopane przez kogoś i porysowane, całe jest po lakierowaniu, na drzwiach pod klamkami spore ilości szpachli, wnętrze w ładnym stanie , nie widziałem auta po lakierowaniu ale wiem u kogo było malowane i spodziewam się że ładnie to nie jest zrobione jak będę miał okazję to sprawdzę . Auto nie warte tej ceny mimo że to S8/
[ Dodano: 2011-06-19, 20:56 ]
aaa i ono nie ma bixenonów tylko soczewki , masaże pewnie chodzi o pompowane fotele
Audi ostatnio stało w Sycowie u blacharza całe było skopane przez kogoś i porysowane, całe jest po lakierowaniu, na drzwiach pod klamkami spore ilości szpachli, wnętrze w ładnym stanie , nie widziałem auta po lakierowaniu ale wiem u kogo było malowane i spodziewam się że ładnie to nie jest zrobione jak będę miał okazję to sprawdzę . Auto nie warte tej ceny mimo że to S8/
[ Dodano: 2011-06-19, 20:56 ]
aaa i ono nie ma bixenonów tylko soczewki , masaże pewnie chodzi o pompowane fotele
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 00:35 przez Klimass1, łącznie zmieniany 3 razy.
Audi A8 300 KM i JASNE SKÓRY
http://otomoto.pl/audi-a8-300-km-i-jasn ... 105461.htm
tel.: +48 503 387 475
Czarna A8, 1994 rok, srebrne lusterka, jasny środek (kolor: kawa z mlekiem), benzyna LPG, 4.2, aftomat
CENA z maja 2011 - 16500zł
CANA na dziś 14.08.2011 - 14250zł i z aukcji na aukcje spada 200-300zł.
Mój kumpel ją oglądał. Ja dzwoniłem kiedyś i zadałem kilka pytań to koleś nie odbierał potem telefonów, wiedział że nie jestem z pierwszej łapanki.
- właściciel to krętacz, ściemniał strasznie
- silnik spocony
- bardzo zaniedbana (na fotkach tego nie widać)
- nie przerejestrowana (Gniewkowo pod Toruniem a blachy a Wawy)
- podłokietnik odpada
- fotele wytarte do szmaty
- plastiki połamane
- przedni zderzak do wymiany
- webasto niby działa ale nie wie jak odpalić
- dźwięk V8 to masakra
- auto z 94 a na allegro wpisane 95 a później znów 94 (pewnie dziób ma z 94 a rufę z 95 heeheh)
http://otomoto.pl/audi-a8-300-km-i-jasn ... 105461.htm
tel.: +48 503 387 475
Czarna A8, 1994 rok, srebrne lusterka, jasny środek (kolor: kawa z mlekiem), benzyna LPG, 4.2, aftomat
CENA z maja 2011 - 16500zł
CANA na dziś 14.08.2011 - 14250zł i z aukcji na aukcje spada 200-300zł.
Mój kumpel ją oglądał. Ja dzwoniłem kiedyś i zadałem kilka pytań to koleś nie odbierał potem telefonów, wiedział że nie jestem z pierwszej łapanki.
- właściciel to krętacz, ściemniał strasznie
- silnik spocony
- bardzo zaniedbana (na fotkach tego nie widać)
- nie przerejestrowana (Gniewkowo pod Toruniem a blachy a Wawy)
- podłokietnik odpada
- fotele wytarte do szmaty
- plastiki połamane
- przedni zderzak do wymiany
- webasto niby działa ale nie wie jak odpalić
- dźwięk V8 to masakra
- auto z 94 a na allegro wpisane 95 a później znów 94 (pewnie dziób ma z 94 a rufę z 95 heeheh)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 00:33 przez djbinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, oglądałem dzisiaj A8 z Kielc.
Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=1882912022
Sprzedający odda auto za 12 tys.
Ogólnie odradzam fatygować się żeby obejrzeć to auto.
Ogólnie środek w tragicznym stanie. Skóra nigdzie nie przerwana ale tak brudna i wytarta (łącznie z tylną kanapą) że to woła o pomstę do nieba. Plastiki w środku podrapane i brudne. Kierownica totalnie przetarta (dziury).
Brak wygłuszenia tunelu środkowego, automat długo myśli zanim postanowi zmienić bieg, czasem szarpie. Sprzedający mówił że po remoncie i jeszcze na gwarancji. Świecą się kontrolki abs'u i poduszki powietrznej. Po otwarciu tylnej klapy dosłownie wylała się z niej woda. Na przednich słupkach jakieś dziwne pęcherze, jakby korozja.
I to by było na tyle, bardziej w szczegóły nie wnikałem, bo już wiedziałem że to auto się nie nadaje.
Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=1882912022
Sprzedający odda auto za 12 tys.
Ogólnie odradzam fatygować się żeby obejrzeć to auto.
Ogólnie środek w tragicznym stanie. Skóra nigdzie nie przerwana ale tak brudna i wytarta (łącznie z tylną kanapą) że to woła o pomstę do nieba. Plastiki w środku podrapane i brudne. Kierownica totalnie przetarta (dziury).
Brak wygłuszenia tunelu środkowego, automat długo myśli zanim postanowi zmienić bieg, czasem szarpie. Sprzedający mówił że po remoncie i jeszcze na gwarancji. Świecą się kontrolki abs'u i poduszki powietrznej. Po otwarciu tylnej klapy dosłownie wylała się z niej woda. Na przednich słupkach jakieś dziwne pęcherze, jakby korozja.
I to by było na tyle, bardziej w szczegóły nie wnikałem, bo już wiedziałem że to auto się nie nadaje.
http://otomoto.pl/audi-a8-C17288518.html
W weekend pojechałem zobaczyć auto z Gdanska no i co sie okazało:
- wspomaganie kierownicy działa jak u Stara
- drzwi od pasazera nie dokręcone czyli była tu juz jakaś sciema
- klima nie działa
- radia zgłosnic nie idzie
- zawieszenie wybite
- olej zalany ponad max i do tego 15w40
- lampy przednie zaparowane, a oryginalne leżały z tyłu w bagażniku
Jednym słowem masakra. Pytałem sie o cene minimalna to koleś odpowiedzial 15500. Rozbawił mnie tą ceną, więc mu odpowiedziałem że za tą kasiore to nikt jej nie weżmie chyba ze jakiś cep.
W weekend pojechałem zobaczyć auto z Gdanska no i co sie okazało:
- wspomaganie kierownicy działa jak u Stara
- drzwi od pasazera nie dokręcone czyli była tu juz jakaś sciema
- klima nie działa
- radia zgłosnic nie idzie
- zawieszenie wybite
- olej zalany ponad max i do tego 15w40
- lampy przednie zaparowane, a oryginalne leżały z tyłu w bagażniku
Jednym słowem masakra. Pytałem sie o cene minimalna to koleś odpowiedzial 15500. Rozbawił mnie tą ceną, więc mu odpowiedziałem że za tą kasiore to nikt jej nie weżmie chyba ze jakiś cep.
Żeby linki nie przepadły: VIN powypadkowca: WAULL44E65N016762cienki27 pisze:Witam
Chciałem już jechać oglądać A8 ale wpisałem VIN tego auta http://otomoto.pl/audi-a8-4-2-quattro-2 ... 10772.html w google i wyszło coś takiego http://www.salvageautosauction.com/vehi ... nnsylvania
Mod z pewnością wstawi fotki uszkodzeń na pamiątkę
A8 D3 4,2 benzyna Warszawa WAUZZZ4EX3N009123
Wklejam link do postów z opisem tego złomu.
http://www.a8team.pl/topics20/6945.htm
Wklejam link do postów z opisem tego złomu.
http://www.a8team.pl/topics20/6945.htm
Kolejny rodzynek, który miałem okazję oglądać http://otomoto.pl/audi-a8-C27055997.html
Posiadacz tego samochodu to kolega fuszbejns jako, że na forum jest już kilka lat to wydawało mi się, że można wierzyć w to co mówi i jechać w ciemno.
Na zdjęciach widać samochód, ale chyba z czasów jak został kupiony aktualnie ma przetarty cały prawy bok, o czym posiadacz zapomniał poinformować telefonicznie, zderzak przedni pęknięty w dwóch miejscach, tylni zderzak uderzony, przemieszczony i pęknięty, podwozie zdarte jakby dość często przez wysokie krawężniki przejeżdżał. Auto miało też malowane kilka elementów , ale nieudolnie, lakier schodzi szpachla się zapada. Mechanicznie skrzynia tak jak właściciel powiedział po remoncie pięknie zmienia biegi, przy hamowaniu całym autem telepie chociaż właściciel utrzymuje, że nic nie czuje, przy pracy na lpg na wolnych obrotach buja całym samochodem (ale podobno wszystkie na gazie tak mają) i prawdopodobnie ma za mały reduktor, brak płyty do nawigacji, stan wnętrza wskazuje na dużo większy przebieg skóra fotela kierowcy już zaczyna pękać i chyba nigdy nie był sprzątany. Auto nie ma żadnej historii serwisowej. Kolejne ogłoszenie i stare zdjęcia. No, ale może się trafi taki co jak już przyjechał to kupi przecież - tu cytat właściciela - "auto ma jeździć a nie wyglądać", ani nie jeździ ani nie wygląda. Nr VIN WAUZZZ4DZ1N001460
Posiadacz tego samochodu to kolega fuszbejns jako, że na forum jest już kilka lat to wydawało mi się, że można wierzyć w to co mówi i jechać w ciemno.
Na zdjęciach widać samochód, ale chyba z czasów jak został kupiony aktualnie ma przetarty cały prawy bok, o czym posiadacz zapomniał poinformować telefonicznie, zderzak przedni pęknięty w dwóch miejscach, tylni zderzak uderzony, przemieszczony i pęknięty, podwozie zdarte jakby dość często przez wysokie krawężniki przejeżdżał. Auto miało też malowane kilka elementów , ale nieudolnie, lakier schodzi szpachla się zapada. Mechanicznie skrzynia tak jak właściciel powiedział po remoncie pięknie zmienia biegi, przy hamowaniu całym autem telepie chociaż właściciel utrzymuje, że nic nie czuje, przy pracy na lpg na wolnych obrotach buja całym samochodem (ale podobno wszystkie na gazie tak mają) i prawdopodobnie ma za mały reduktor, brak płyty do nawigacji, stan wnętrza wskazuje na dużo większy przebieg skóra fotela kierowcy już zaczyna pękać i chyba nigdy nie był sprzątany. Auto nie ma żadnej historii serwisowej. Kolejne ogłoszenie i stare zdjęcia. No, ale może się trafi taki co jak już przyjechał to kupi przecież - tu cytat właściciela - "auto ma jeździć a nie wyglądać", ani nie jeździ ani nie wygląda. Nr VIN WAUZZZ4DZ1N001460
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2013, 00:17 przez andreas, łącznie zmieniany 1 raz.