części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Scrap yard - czyli złom na aukcjach

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 a także innych modeli Audi oraz aut innych marek.
Dostęp dla zarejstrowanych.
Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 29 lip 2014, 09:35

gibon pisze:Znałem poprzedniego właściciela. Te gość ma ją ok pół roku. Osobiście nie znam ale mamy wspólnego mechanika, i wiem że auto ma nowe heble, nowe akumulatory (oba) oleje filtry na bieżąco. Generalnie w polsce przejechało przez ok 6 lat nie wiecej jak 20 000 km. Coś było malowane ale rozbite czy pogniecione nie było. Sam chciałem ją kupić jak sąsiad sprzedawał ale nie było wtedy kaski. Sąsiad kasy na nią nie żałował i o żadnych drutach w tym aucie mowy nie było.
ps. Wydech ma głośny bo ostatni tłumik jest hardcorowy.
Tyle w temacie. Jeśli to złom to to co widuje czasem na zlotach i ulicach w większości to wsad hutniczy. :) :D
widze, że kolega ma auto, ale no niestety autko nie jest w dobrym stanie... wydech nie jest głośny, tylko jest niemiłosiernie głośny i nie idzie wytrzymać w samochodzie... on już cały pordzewiały od początku jest - wystarczy się schylić pod samochód...
kasy mówił, że nie ładował i tak, bo jak powiedział "to jest zabawka na weekend" i tyle. Samochód jest tani, ale jak zacząć liczyć to podejrzewam, że trzeba wsadzić ponad połowę jego wartości, żeby doprowadzić go do porządku...
a co do oleju na bieżąco to niestety wymóg w tym samochodzie, bo naprawde nie spotkałem samochodu z którego tak szybko leciał olej :P
czyli po prostu cena adekwatna do stanu. Ktoś liczy na perełke za 12tys to się znowu zawiedzie, a jak koś lubi pomajsterkować i chce rozbierać cały samochód przed długoletnią jazdą może próbować szczęścia ;)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 29 lip 2014, 12:14

kanapy tylne ma takie jak miał danielos w swojej fajna regulacja tam jest
bądź sobą, wariatów też lubią

ernesto

Post autor: ernesto » 29 lip 2014, 15:23

pytlar pisze: kasy mówił, że nie ładował i tak, bo jak powiedział "to jest zabawka na weekend" i tyle. Samochód jest tani, ale jak zacząć liczyć to podejrzewam, że trzeba wsadzić ponad połowę jego wartości, żeby doprowadzić go do porządku...
To niech lepiej takie auto odda na złom. a w dokładanie to może z tą ponad połową się pomylił. Bo może się nawet nie zamknąć w podwojeniu wartości.

gibon
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gibon » 29 lip 2014, 23:24

Myślcie sobie co chcecie nikomu nie polecam czy wciskam tego auta. Obecny właściciel to zwykły handlarz więc normalne, że nic nie robił. Ale ma je niedługo.

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 03 gru 2014, 15:43

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

ernesto

Post autor: ernesto » 03 gru 2014, 19:44

Wygląda na Angola. Selektor zmiany biegów skierowany w drugą stronę ( guzik selektora ) I fotel pasażera troszkę zdewastowany jest. We wnętrzu praktycznie nic nie pasuje, szczeliny jak w amerykańskich autach z lat 80-tych

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 04 gru 2014, 09:42

Szkoda że ktoś próbuje tak w ch. zrobić kogoś. Na Golfie by przeszło ale a8 raczej nikt nie kupuje na spontana.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Hesher

Post autor: Hesher » 07 gru 2014, 15:53

to moja 19 letnia a4 jest jak nowka tylko kto kupi od mnie auto za 12k zl tyle chce

Awatar użytkownika
bartas204
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: bartas204 » 30 gru 2014, 22:39

http://olx.pl/oferta/audi-a8-skory-gps- ... f8e2c6bd6c

http://otomoto.pl/audi-a8-skory-gps-rol ... 83545.html

To samo auto w dwóch linkach wystawione. Jeszcze dzisiaj rano było 10000k. Ktoś może powiedzieć, że nie powinienem spodziewać się cudów za taką kwotę, dostałem 50 zdjęć i filmiki jak auto jeszcze jeździło. Złom. Chyba tylko drzwi kierowcy i pasażera tył nie ruszone.Nie potrzebna wycieczka lawetą. Nie polecam. PS. Pan odda za 9500 :)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 31 gru 2014, 05:44

bartas204 pisze:http://olx.pl/oferta/audi-a8-skory-gps- ... f8e2c6bd6c

http://otomoto.pl/audi-a8-skory-gps-rol ... 83545.html

To samo auto w dwóch linkach wystawione. Jeszcze dzisiaj rano było 10000k. Ktoś może powiedzieć, że nie powinienem spodziewać się cudów za taką kwotę, dostałem 50 zdjęć i filmiki jak auto jeszcze jeździło. Złom. Chyba tylko drzwi kierowcy i pasażera tył nie ruszone.Nie potrzebna wycieczka lawetą. Nie polecam. PS. Pan odda za 9500 :)
Auto jest w zakupie kontrolowanym: www.a8team.pl/a8-d2-99-42pb-wauzzz4dzxn ... t14490.htm
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Marcin1981
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin1981 » 31 gru 2014, 08:45

Za auto z tego rocznika trzeba wydać ok.20 000 .Jeżeli kupisz za 10 000 to musisz się liczyć z tym ze 10 000 włożysz ;) .Takie moje zdanie ...

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 08 sty 2015, 08:53

tym razem prawdziwy kibel ;)

http://allegro.pl/i4954722350.html
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 09 sty 2015, 21:37

maciu pisze:tym razem prawdziwy kibel ;)

http://allegro.pl/i4954722350.html
:D
dobre dobre ...

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 mar 2015, 00:12

W Tomaszowie Mazowieckim w pewnym komisie stoi taka D3: http://otomoto.pl/audi-a8-d3-4-2-benz-l ... 80757.html

Auto podobnież po windykacji przez bank, właścicielem i sprzedającym podobnież jest bank.

Cena kusząca bo to niby po-lift ale..... miałem okazję zerknąć na niego na żywo i mogę powiedzieć, że nie ma na co się napalać, nawet na części rozebrany nie będzie chyba warty ceny wywoławczej :/

Numer VIN: WAUML44E24N017541

Jak spostrzegawczy koledzy zauważą jest to amerykanka.
Produkcja 19-01-2004 a więc bez cienia wątpliwości jest to przed-lift.

Przód przerobiony na po-lifta ale zderzak bez parktronika a grill i blenda na nim już pod parktronik.
Alufelgi to jakieś śmietniki a nawet jeżeli to są oryginały Audi to nie od tego modelu i w stanie śmietnikowym.
Środek mocno nadszarpnięty zębem czasu.
Przodem pewnie uderzony bo widać, że skłądany na po-lifta i to niestety bez dbałości o szczegóły.
Tył również wygląda na uderzony, wydechy jakieś przekrzywione.
Tylne lampy do wymiany, prawe z popękanymi i ukruszonymi kloszami, lewe parują.
Prawa tylna szyba zaparowana co przy zamkniętym samochodzie wolno stojącym pod chmurką sugerowało by jakąś wilgoć w środku auta.

Parę słow nt. wyposażenia:
- brak parktronika
- brak KESSY
- brak pakietów chrom
- brak sterowania głosowego
- grill pod tempomat aktywny ale to auto takiego nie posiada
- lewe lusterko rozlane
- reflektory przednie fabrycznie bez doświetlania zakrętów ale na aucie siedzą takie z doświetlaniem przy czym w lewym żarówka od świateł drogowych jest nienaturalnie skrzywiona
- bez telefonu chociaż w podłokietniku widziałem podstawkę pod uchwyt do telefonu
- bez tylnej rolety ale boczne w tylnych drzwiach są (manualne)

Powłoki lakierniczej nie badałem, nie chciało mi się.
Nie odpalałem, nie jeździłem, uznałem że nie mam czasu na taki śmietnik.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 04 mar 2015, 12:45

FOSS pisze:Alufelgi to jakieś śmietniki a nawet jeżeli to są oryginały Audi to nie od tego modelu i w stanie śmietnikowym.
Sądząc po wyglądzie mogą pochodzić z oferty firmy w ktorej pracowałem. Więc do oryginalnych im daleko.

Zablokowany

Wróć do „Zakup kontrolowany - kupujemy A8/S8”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl