[D2 ALL ] Jak zdemontowac silnik dmuchawy
[D2 ALL ] Jak zdemontowac silnik dmuchawy
jak w temacie Jak zdemontowac silnik dmuchawy ten pod maska zeby wyczyscic kanaly na odprowadzanie wody bo stoi mi jak w kaluzy. dzieki
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 19:26 przez gebers, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
wolek, ty wkleiłeś od D3 , a w D2 może być inaczej ;-)
choć nie koniecznie 8-)
choć nie koniecznie 8-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
otwóż i zobacz co wklejiłem... wiem co robie bo wklejam własne dzieło
Piękno w parze z technologią.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Re: Jak zdemontowac silnik dmuchawy
A nie lepiej i szybciej wymiętosić te gumowe rurki od odpływu, to w nich zbiera się największy syf który blokuję odpływ.gebers pisze:jak w temacie Jak zdemontowac silnik dmuchawy ten pod maska zeby wyczyscic kanaly na odprowadzanie wody bo stoi mi jak w kaluzy. dzieki
Popieram.123mielony pisze:A nie lepiej i szybciej wymiętosić te gumowe rurki od odpływu, to w nich zbiera się największy syf który blokuję odpływ.gebers pisze:jak w temacie Jak zdemontowac silnik dmuchawy ten pod maska zeby wyczyscic kanaly na odprowadzanie wody bo stoi mi jak w kaluzy. dzieki
A tak na marginesie gebers, to co ci da wyjęcie tego silnika,przecież i tak z tej strony nie wyciągniesz tego pudła w którym owe silniki siedzą.
No właśnie... jeżeli nie planujesz jakiegoś cięcia a potem klejenia to czarne pudło z wentylatorem na podszybiu od strony komory silnika jest nie do ruszenia... możesz sobie większość rzeczy z niego powyjmować ale pudło zostaje.tomi26 pisze:Popieram.
A tak na marginesie gebers, to co ci da wyjęcie tego silnika,przecież i tak z tej strony nie wyciągniesz tego pudła w którym owe silniki siedzą.
Popieram kolegów... wymiętosić odpływy, przepchać jakimś drutem i wszystko powinno banglać...
o ile dobrze pamiętam te odpływy to są dwa cienkie przy nadkolach, dwa grube na ścianie grodziowej blisko skrzyni biegów oraz dwa cienkie pomarańczowe od kllimy we wnętrzu pojazdu po obu stronach panela centralnego (na wysokości NaviPlus i panela climatronica).
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-