[D2 FL ALL ] Audi Concert błąd komunikacji ze zmieniarką
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
[D2 FL ALL ] Audi Concert błąd komunikacji ze zmieniarką
Witam mam taki problem:
posiadam w swojej A8 radio Audi Concert I i chcę do tego radia podpiąć zmieniarkę...zakupiłem zmieniarkę używaną z logo CCCO na 6CD razem z kablem, podłączam zmieniarkę do radia, płyta jest ładowana z magazynka oraz wczytywana i na tym się kończy, zmieniarka tak jakby czeka na PLAY ale na radiu nic się nie dzieje i radio nie reaguje na przycisk MODE. Sprawdzałem VAGiem i cały czas jest błąd "brak komunikacji ze zmieniaczem"
proszę o porady co robić, czytałem gdzieś że czasami trzeba coś zmostkować ale nigdzie nie pisze dokładnie co...
posiadam w swojej A8 radio Audi Concert I i chcę do tego radia podpiąć zmieniarkę...zakupiłem zmieniarkę używaną z logo CCCO na 6CD razem z kablem, podłączam zmieniarkę do radia, płyta jest ładowana z magazynka oraz wczytywana i na tym się kończy, zmieniarka tak jakby czeka na PLAY ale na radiu nic się nie dzieje i radio nie reaguje na przycisk MODE. Sprawdzałem VAGiem i cały czas jest błąd "brak komunikacji ze zmieniaczem"
proszę o porady co robić, czytałem gdzieś że czasami trzeba coś zmostkować ale nigdzie nie pisze dokładnie co...
najprawdopodobniej jak masz wszystko dobrze podłączone to wychodzi na to że zmieniarka nie działa .
jak masz możliwość to podłącz tą zmieniarkę do innego samochodu i zobacz czy działa . ;-)
jak masz możliwość to podłącz tą zmieniarkę do innego samochodu i zobacz czy działa . ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
Hej a może to być problem połączenia...bo fabryczny kabel który idzie do bagażnika jest zakończony inną wtyczką 13PIN a ten kabel który kupiłem ze zmieniarką zakończony jest DIN-8...zmieniarka jak z tej aukcji:
http://allegro.pl/zmieniarka-oem-audi-6 ... 04632.html
proszę o dalszą pomoc...
http://allegro.pl/zmieniarka-oem-audi-6 ... 04632.html
proszę o dalszą pomoc...
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
Trzeba rozkręcić zmieniarkę i przy tej małej kosteczce co jest podłączona do płytki trzeba szczepić ze sobą 2 kabelki...Mowa o zworce w DIN 13 pin 7-8...co do numeracji pinów wszystko masz na tej stronce:bartas86 pisze:Witam
Mam identyczny problem, tylko że ja mam tą zmieniarkę panasonica jak na zdjęciu. Po podłączeniu magazynek wyjeżdża ładuje płytkę i to wszystko cd nie reaguje na mode itd. po podłączeniu vaga - brak komunikacji. Bardzo proszę o pomoc.
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm
[ Dodano: 2011-06-27, 13:34 ]
Nie pójdzie ta zmieniarka...chyba że istnieje jakiś adapter o którym nie wiem:)Klimass1 pisze:Witam , mam zmieniarkę blaupunkta wraz z kablem do niej, po podłączeniu podobne objawy nie widzi jej wogóle mimo że ładuje magazynek itp. radio to concert I na blaupunkta ukladzie nie podejdzie to ?
-
- Super Klubowicz
- TheDaro3333
- Forum Audi A8