uruchomione :-D
a więc tak:
podciśnienie podłączyłem do tego czegoś od benzyny po lewej stronie silnika przy listwie, impulsy pobrałem z 8 cewki poprzez diodę prostowniczą 1N4007 (1000V/1A) szeregowo z rezystorem 560 OHM więc problem z paleniem cewek rozwiązany - napięcie progowe w sterowniku ustawiłem na 10V, wtryski Hana zielone na metalowej listwie z wężykami o długości 14 cm ( krócej za bardzo się nie da), reduktor KME Gold, filtr 2 we/wy.
Wszystkie wężyki i węże maja identyczną długość w każdym z ramion.
Odpaliłem autokalibrację i wyszło, że mam za duże dysze - bezsens bo mam Hana więc przejechałem się 2 km i ponowna autokalibracja wyszła OK

; z odpalonym kompem przejechałem sie w celu zrobienia mapy i te 2 linie (zielona i niebieska ) praktycznie się pokryły więc chyba tak ma być.
Spostrzeżenia po przejechaniu 25 km ( butowanie, kick, 180km/h, tiptronic do 6000k obrotów)
- ciśnienie 1.05 i nigdy nie spadło poniżej 0.92
- map 0.3 na wolnych do 0.75 podczas jazdy - nie wiem czy tak ma być
- temp. reduktora 65C i nie spadło poniżej 63C
- temp. gazu 52C nie spadła poniżej 45c
- czasy wtrysków min 2.3 ms max ?? - patrzyłem na drogę

)
silnik pracuje stabilnie bez drgań, zachowuje się identycznie jak na PB98, nie można zauważyć przejścia PB/LPG i odwrotnie, nie czuć z rury wydechowej gazu nie tak jak to miałem w poprzedniej instalacji, ogólnie jestem cholernie zadowolony :mrgreen:
Specjalne podziękowania dla Wrowojtek za pomoc online oraz dla Hipcia (czekam dalej na wskazanie miejsca wpięcia do kompa)