![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Sączki pod wentylatorem dmuchawy .
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Sączki pod wentylatorem dmuchawy .
Proszę o pomoc . Zbiera mi się woda na podszybiu dwa boczne wyczyściłem ,zostały mi dwa centralne . Jak zdemontować obudowę wentylatora dmuchawy ? Próbuję się dostać do sączków pod wentylatorem od strony silnika nie jestem wstanie włożyć ręki . Wymontowałem już górną cześć osłony i silnik wentylatora - została mi dolna część nie wiem jak się do niej dobrać
Proszę o pomoc i dziękuję z góry .

Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 14:14 przez blizniaktom, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Kolego szybciej będzie jak wejdziesz do kanału i spróbujesz się dostać do tych wymion od spo0du jest to umiejscowione nad skrzynią.Ja się dostawałem od komory silnika odkręcałem rurę od filtra powietrza i tą szczelina wkładałem rękę ,ale u Ciebie jest inny silnik i nie za bardzo wiem jaki tam jest układ.
-
- Forum Audi A8
Ty masz silnik benzynę ja mam diesla , odkręciłem rurę od filtra został mi kawałek który rozchodzi się na dwie części tego nie odkręcę za duża ręka
. A powiedz proszę odkręcałeś obudowę wentylatora ? Składa się ona z trzech części do pierwszych dwóch się dostałem a nie wiem jak dojść do trzeciej spodniej części .
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
-
- Forum Audi A8
Re: Sączki pod wentylatorem dmuchawy .
Tą obudowę demontuje się tylko od środka... od strony komory silnika jest to nie wykonalne chyba że coś popsujesz ;-)blizniaktom pisze:Jak zdemontować obudowę wentylatora dmuchawy ?
(...) Wymontowałem już górną cześć osłony i silnik wentylatora - została mi dolna część nie wiem jak się do niej dobrać
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-