[Warszawa] Skrzynia biegów ASB
Nie, nic nie dostałem. Nie to, żebym prosił Rozumiem, że kontekst Twojego pytania jest taki, że gdybym dostał to wiedziałbym napewno, że było wymienione. W sumie racja, ale nie pomyślałem o tym wcześniej.
W każdym razie po tych kilku dniach muszę powiedzieć, że skrzynia chodzi jak bajka. Nawet jak kupowałem samochód 5 lat temu to mi tak nie śmigał.
Pozdrawiam,
P.S.
Dodam, że problemy ze skrzynią miałem dwa. Z nierównym i głośnym wrzucaniem dwójki, czyli lekkie szarpanie i zgrzyty przy ruszaniu ze świateł. Problem pojawił się, gdy rok temu wymieniłem olej w skrzyni. Oraz, wsteczny nie miał ciągu na zimnej skrzyni, tzn. tylko się toczył a dodanie gazu tylko wyło silnikiem bez przełożnia na napęd. Pod lekką górkę na zimno nie jechał. Na ciepło było lepiej, ale też tylko ułamek mocy był przekazywany. Ten problem miałem raczej od momentu kupna. Teraz na wstecznym zapitala zdrowo przy niedużym gazie.
W każdym razie po tych kilku dniach muszę powiedzieć, że skrzynia chodzi jak bajka. Nawet jak kupowałem samochód 5 lat temu to mi tak nie śmigał.
Pozdrawiam,
P.S.
Dodam, że problemy ze skrzynią miałem dwa. Z nierównym i głośnym wrzucaniem dwójki, czyli lekkie szarpanie i zgrzyty przy ruszaniu ze świateł. Problem pojawił się, gdy rok temu wymieniłem olej w skrzyni. Oraz, wsteczny nie miał ciągu na zimnej skrzyni, tzn. tylko się toczył a dodanie gazu tylko wyło silnikiem bez przełożnia na napęd. Pod lekką górkę na zimno nie jechał. Na ciepło było lepiej, ale też tylko ułamek mocy był przekazywany. Ten problem miałem raczej od momentu kupna. Teraz na wstecznym zapitala zdrowo przy niedużym gazie.
to chociaż łatwiej przełknąć smak wydanej kasy..sinus pisze:W każdym razie po tych kilku dniach muszę powiedzieć, że skrzynia chodzi jak bajka
nie będę w takim razie cie stresował ile mnie to kosztowało ;-)
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Jeżeli wiesz jak i gdzie to zrobić taniej napisz koniecznie. Może się to komuś przydać. Ja się nie będę stresować. Świadomie podjąłem taki wybór chcąc zaangażować minimum czasu i wysiłku z mojej strony, mieć gwarancję i, mam nadzieję, określoną jakość i jeszcze mieć to zrobione szybko, jako że samochodem jeżdżę codziennie.colln pisze:to chociaż łatwiej przełknąć smak wydanej kasy..sinus pisze:W każdym razie po tych kilku dniach muszę powiedzieć, że skrzynia chodzi jak bajka
nie będę w takim razie cie stresował ile mnie to kosztowało ;-)
Pozdrawiam,
colln pisze:coś z tego dostałeś z powrotem?sinus pisze:zestaw naprawczy
kosz forward
kosz drugiego biegu podwójny
sprężyna rewers
piston rewers
komplet tarcz
komplet przekładek
regeneracja sprzęgła
Pewnie nic, ja natomiast jak oddałem skrzynie do naprawy dostałem pudełko części wymienionych z pytaniem czy zabireram czy maja wywalić do smieci.
IMO kazdy szanujący się warsztat oddaje z własnej woli wymienione graty.
[ Dodano: 2011-07-28, 07:16 ]
sinus pisze: Powiedziano mi, że po 2 tys. km. powinienem wymienić olej w skrzyni, a potem co 30 tys. Pozdrawiam,
:shock: chyba przegieli z tą wymianą co 30 tyś. Albo jakiegoś smalcu tam nalali
Készítsen képet önmagáról
wg. mnie też przesadzili... o ile dobrze pamiętam to do poprawnego działania skrzyni wystarczy wymiana wymiana co 60kkm.colln pisze::shock: chyba przegieli z tą wymianą co 30 tyś. Albo jakiegoś smalcu tam nalalisinus pisze: Powiedziano mi, że po 2 tys. km. powinienem wymienić olej w skrzyni, a potem co 30 tys. Pozdrawiam,
Z drugiej zaś strony nie podejrzewam ich żeby nalali jakiegoś badziewia... ja olej w swojej D3'ce zmieniałem jakiś miesiąc temu (niedawno przekroczyłem magiczne 200kkm a w Germaniii nikt jeszcze tego przede mną nie wymieniał) i olej oraz filtr otrzymałem oryginalny ZF'a... takie jak poniżej:
:arrow: olej
:arrow: filtr
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
widziałeś chociaż że to informacja z przed 7 lat ? Dołącz do innego tematu z tym pytaniem
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044