[S8 D2 98 LPG ] Uderzeniue podczas zmiany biegu
[S8 D2 98 LPG ] Uderzeniue podczas zmiany biegu
WITAM...
KOLEGA MA PROBLEM ZE SKRZYNIĄ(TIPTRONIC A8)-MIANOWICIE JAK WBIJA NA D SAMOCHÓD POTRAFI SZARPNĄĆ DOSĆ MOCNO....PARE RAZY MU ZGASŁ-podczas wbicia na D..PODCZAS NORMALNEJ JAZDY SKRZYNIA ZACHOWUJE SIĘ OKI..Czy ktoś miał taki problem?czeka go remont ? wymiana oleju ?a moze jest jakiś inny powód?
KOLEGA MA PROBLEM ZE SKRZYNIĄ(TIPTRONIC A8)-MIANOWICIE JAK WBIJA NA D SAMOCHÓD POTRAFI SZARPNĄĆ DOSĆ MOCNO....PARE RAZY MU ZGASŁ-podczas wbicia na D..PODCZAS NORMALNEJ JAZDY SKRZYNIA ZACHOWUJE SIĘ OKI..Czy ktoś miał taki problem?czeka go remont ? wymiana oleju ?a moze jest jakiś inny powód?
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 17:44 przez sqra, łącznie zmieniany 1 raz.
..S8
sqra, wyłącz caps lock
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Podpinał kompa ? Jakieś błędy ? Lepiej podjechać do dobrego warsztatu od skrzyń biegów i niech się określą bo takie szarpanie nie wyjdzie na dobre i coś może nie wytrzymać uderzenia w skrzyni . Chyba nie piszesz w tym dziale co powinieneś http://www.a8team.pl/forum14.htm
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
akurat w twoim przypadku to nic nie mam do powiedzenia temu nic nie piszę , ale zwróciłem tylko tobie uwagę na CAPSLOCK no chyba że krzyczysz :-/sqra pisze:wyłączony..:)już..No nie pomogłeś mi:)wiec nie pstryknę pomógł..Przez chwile sie zastanawiałem co to za fachura tyle postów ma ...A Ty widze "kontroler" czciąki...zero konkretów:)
kolega miał podobny przypadek , sprawdź poduchy pod skrzynią . Zastanawia mnie jeszcze wybierak , czy nie był ruszany i może po prostu jest źle ustawiony , ale czemu gaśnie :?: :?:sqra pisze:PARE RAZY MU ZGASŁ-podczas wbicia na D
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz