a8 d2 3.3 TDI z 2000r mam problem z wspomaganiem kierownicy od czasu do czasu ucieka wspomaganie kierownicy jak patrzałem nie ma żadnych wycieków stan płynu jest na maksa
gdzie szukać przyczyny tego problemu
[D2 00 3.3TDI ] zacinające się wspomaganie kierownicy
-
- Forum Audi A8
[D2 00 3.3TDI ] zacinające się wspomaganie kierownicy
Ostatnio zmieniony 02 sie 2011, 18:00 przez slawek0711, łącznie zmieniany 1 raz.
Siema..w Mercedesie miałem podobny objaw:okazało się że pompa wspomagania zawodziła ale tylko czasem-a powód jakimś sposobem dostał sie tam kawałek "kołnierzyka"jakiejś linki:)i przycinał ją...
Ja stawiam na pompe!moze tez bedziesz miał szczescie i n okaze sie ze to tylko jakis "blok",a nie wymiana pompy wspomagania..powodzenia
Ja stawiam na pompe!moze tez bedziesz miał szczescie i n okaze sie ze to tylko jakis "blok",a nie wymiana pompy wspomagania..powodzenia
..S8
:arrow: http://www.a8team.pl/topics15/1509.htm
Zajrzyj tutaj jest na temat wspomagania.
Zajrzyj tutaj jest na temat wspomagania.
WŁADCA PIERŚCIENI JEST TYLKO JEDEN CCCO
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
Re: zacinające się wspomaganie kierownicy
slawek0711 pisze:a8 d2 3.3 TDI z 2000r mam problem z wspomaganiem kierownicy od czasu do czasu ucieka wspomaganie kierownicy jak patrzałem nie ma żadnych wycieków stan płynu jest na maksa
gdzie szukać przyczyny tego problemu
opisz jak ci zacina całkiem ze nie mozesz skrecic, czy tylko w znacznym stopniu jest wyczuwalny opor jesli to drugie to na 90% servo sprawdz czy kabelek niejest gdzies pekniety a najlepiej odłącz to ustrojstwo i bedziesz wiedział
-
- Forum Audi A8
Obstawiam magiel i servotronic... jak napisał kolega powyżej: sprawdzić okablowanie magla bo tam właśnie często jest problem.slawek0711 pisze:zdarza się to bardzo rzadko dosłownie na chwilkę i zaraz wraca przeważnie jak dojeżdżam do skrzyżowania i na wolnych obrotach
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-