![]() |
![]() |
[D3 ALL ] problem z akumulatorem
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] problem z akumulatorem
witm kolegow. mam pyt.audi a8 4.2 d3 czy po zamknieciu drzwi z kluczyka na desce rozdzielczej maja sie palic caly czas wskazniki zegarow czyli te czerwone wskazowki?bo kupiony jest nowy aku jakies 7 mies.ma i dzis cos slabo odpalil a na wskazniku w komputerze pokazuje mniej niz 50% cos chyba mi ciagnie prad prosze o pomoc??
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 00:53 przez dober audi a8, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli podejrzewasz, że coś Ci ciągnie prąd to trzeba to skontrolować...
Czyli przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu (światła, radio, oświetlenie wnętrza, inne) trzeba zmierzyć jaki prąd jest pobierany z akumulatora...
a mierzy się to bezpośrednio na akumulatorze.
Czyli przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu (światła, radio, oświetlenie wnętrza, inne) trzeba zmierzyć jaki prąd jest pobierany z akumulatora...
a mierzy się to bezpośrednio na akumulatorze.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Re: problem z aku.
Po zamknięciu drzwi mają być podświetlone wyświetlacze na tarczach zegarów (przebieg dzienny/całkowity oraz data i godzina) oraz podświetlenie koło drążka zmiany biegów i diody pod lusterkiem wstecznm (oświetlenie wnętrza). Następnie po pewnym czasie gasną wyświetlacze, później diody pod lusterkiem a na końcu przy drążku zmiany biegów. Wskazówki są podświetlane tylko gdy masz włączony zapłon lub światła. Sprawdź VAGiem wyświetlacz.dober audi a8 pisze:witm kolegow. mam pyt.audi a8 4.2 d3 czy po zamknieciu drzwi z kluczyka na desce rozdzielczej maja sie palic caly czas wskazniki zegarow czyli te czerwone wskazowki?bo kupiony jest nowy aku jakies 7 mies.ma i dzis cos slabo odpalil a na wskazniku w komputerze pokazuje mniej niz 50% cos chyba mi ciagnie prad prosze o pomoc??
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8
A może po prostu już nie trzyma prądu. A8 D3 są bardzo prądożerne, dlatego ja szukałem między innymi wersji z solardachem. Ile Twój akumulator ma lat? Może po prostu wyciągnij go i sprawdź, a i pomierz podstawowe napięcia na akumulatorze. Jak z powrotem podłączysz aku to najpierw obróć kluczyk jeden raz w lewo (odwrotnie jak załączasz zapłon). Ze znalezieniem odbiornika, który Ci kradnie prąd może być trudno, ale to już w kolejnym etapie. Pozdro.
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8