Nie pisałem że rh robiło tylko pod dystans. Pod dystans było zdecydowanie więcej niż normalnych. (przynajmniej z tych najbardziej typowych modeli. Jakby ktoś szukał takich jak ma kolega wyżej to mam komplet 9i10x20 z dystansami na 5x112 zdjęte z A8 za 1800 zł, do odbioru w warszawie.robertas pisze:Pszendza, z powazaniem,ale sraty taty :mrgreen: , RH produkuje tez felgi do ktorych nie trzeba dystansow;, jestem tego przykladem :mrgreen:
[ALL] Felgi w Waszych autach
A ja mam małe pytanko, czy w quattro felgi na przód i tył nie muszą mieć przypadkiem takiej samej szerokości??? Bo znalazłem niedawno najśliczniejsze moim zdaniem do a8 felgi RH NAJ 20" i odpuściłem temat ze względu na różną szerokość przodu i tyłu ( 9 i 10").
Moje świniaczki
A8 d3 4.2 V8 quattro '03 czarna lift zewn. na '08
A8 d2 3,7 V8 '96 zielona lift zewn. na S8
Dokładnie tak a poniżej przykład:EVAN pisze:Mogą być różnej szerokości. Trzeba tylko odpowiednio dobrać opony żeby średnica była jak najbardziej zbliżona.
- przód 255/35R20 - średnica koła 686,5mm
- tył 295/30R20 - średnica koła 685mm
→ różnica w wysokości 1,5mm (szkoda tylko że z przodu są trochę większe ale 1,5mm przy 20-calowym kole to gołym okiem raczej będzie nie zauważalne)
lub bardziej do siebie zbliżone:
- przód 245/35R20 - średnica koła 679,5mm
- tył 285/30R20 - średnica koła 679mm
→ różnica w wysokości 0,5mm (tu także z przodu trochę większe ale minimalnie)
lub charakternie czyli tył szeroko i ciut wyżej od przodu:
- przód 255/35R20 - średnica koła 686,5mm
- tył 305/30R20 - średnica koła 691mm
→ różnica w wysokości 4,5mm (to wciąż tyle co różnica pomiędzy nowymi a zużytymi oponami więc raczej nic się nie stanie)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
i jestescie pewni ze nic nie padnie w napedzie jak tak dobierze sie oponki?? Pytam bo bede zmienial kola i moze by zaszalal i na tyl dal 10cali :mrgreen:
[ Dodano: 2011-09-01, 18:15 ]
bylem przekonany ze jak quattro to 4 koła identyczne. Widzialem audice gdzie tyl byl duzo szerszy ale myslalem ze ktos ma "łeb zryty" ze tak jezdzi, a teraz sam sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem :mrgreen:
[ Dodano: 2011-09-01, 18:15 ]
bylem przekonany ze jak quattro to 4 koła identyczne. Widzialem audice gdzie tyl byl duzo szerszy ale myslalem ze ktos ma "łeb zryty" ze tak jezdzi, a teraz sam sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem :mrgreen:
Ja tak jeszcze nie jeździłem ale też się nad tym zastanawiałem... do swojej obecnej D3-ki chciałem wrzucić felgi Kahn'a... na razie sobie odpuściłem ale może w nowym sezonie letnim coś zmienię :mrgreen:jojo-jar pisze:i jestescie pewni ze nic nie padnie w napedzie jak tak dobierze sie oponki?? Pytam bo bede zmienial kola i moze by zaszalal i na tyl dal 10cali :mrgreen:
... no ale jeżeli masz wątpliwości to kolega robertas tak jeździł (miał i chyba nadal ma opisywane powyżej felgi RH NAJ 20" 9/10") oraz kolega Pszendza który testował już kilka róznych modeli felg w różnych konfiguracjach (gdzieś już to opisywał i wrzucał fotki)... obu kolegów masz kilka postów powyżej ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Lato?... Zima??... pytam bo nie kojarzę czego poszukujesz...jojo-jar pisze:nie wiem co robic. Ale pewnie nie bede ryzykowal i beda 4szt po 8.5cala :-/
jakby to miało być lato 20" to wciąż mam taki komplet do sprzedania... szerokość właśnie 8,5"... i do tego komplet dobrych oponek ;-)
ŁŁŁŁeeeeee... no nie przesadzaj :lol: aż tak fantazja mnie nie poniesie bo po Polsce to nie dałoby się na tym spokojnie jeździć :lol:jojo-jar pisze:A ile cali masz zamiar kupic do D3? 22?
ale o 21" to przyznaję że myślałem :mrgreen:
Apropos D3 i kół 22"... taką furkę spotkałem w Kronach na zlocie AUDI:
oponki tylko 265/30ZR22 :-P
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
ja juz mam nowe felgi upatrzone :-D . Zastanawiam sie tylko nad szeerokoscia. a beda to 20". Swego czasu myslalem nad 22" ale tak jak mowisz to nie na nasze drogi. A co do twojego wyboru 21" to pamietaj ze opon 21" jest bardzo malo w uzywce a nowe to juz wydatek niemaly :-(. Wiec jak juz ponad 20 to 22" :-D
[ Dodano: 2011-09-01, 21:26 ]
rs 22
http://www.fourtitude.com/news/publish/ ... 3101.shtml
rs 22
http://www.fourtitude.com/news/publish/ ... 3101.shtml
Szukam ciagle.. I za każdym razem jak wpisuje w alledrogo "RH 20 NAJ" szlag mnie trafia że w wyniku niewiedzy przeszły mi koło nosa całkiem niedawno ... A w wynikach wyszukiwania zastój... Ciągle pokazuje że "nie znaleziono takiego przedmiotu" ale jestem uparty i będę szukał. Póki co robertasa ósemecza zagościła u mnie na pulpicie z tym ślicznym felunkiem.
Moje świniaczki
- martinezzg
- Super Klubowicz