[D2 01 4.2PB ] Szarpnięcie przy zmianie z 1 na 2
[D2 01 4.2PB ] Szarpnięcie przy zmianie z 1 na 2
Witam, pojawił się problem ostatnio mianowicie w moim 4.2 skrzynia nie przeprzuca płynnie biegu z 1 na 2, czuć szarpnięcie. Zdarza się to tylko przy energicznym ruszaniu. Przy jeździe delikatnej nie czuć owego szarpania... Co może być przyczyną? nie wiem kiedy olej był zmieniany/sprawdzany. Przebieg realny to 260tys. Telefonicznie mechanik audi twierdził że coś ze sterowaniem w skrzyni nie halo. Czekam na Wasze opinie.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 00:38 przez bryllu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Witam!
Ja wlasnie zaczalem miec problemy ze swoja - wchodzi mi na tryb awaryjny na 5 lub 6 biegu na tak przy 40-50 milach kiedy zwalniam z np 70mil i chce dodac gazu lzej . Pierwsze w sumie sie blokuje, ale tylko na 5 lub 6 i jak dodam gazu to wtedy tryb awaryjny , a jak poczekam chwilke bez dodawania gazu lub tylko minimalnie dodaje to wtedy wroci i znow pracuje normalnie.Na lopatkach nie wchodzi w tryb awaryjny, ale tylko jak to kontroluje nie przyspieszam z 5biegu czy 6 przy predkosci ponizej 40-50, bo sie zawiesza.
Zaczne od wymiany oleju z kumplem, bo Vag w sumie nam nic konkretnego nie powiedzial, popularny bład który moze oznaczać wiele.
Moze ktoś ma jakieś sugestie z gory dziekuje za kazda pomoc.
Ja wlasnie zaczalem miec problemy ze swoja - wchodzi mi na tryb awaryjny na 5 lub 6 biegu na tak przy 40-50 milach kiedy zwalniam z np 70mil i chce dodac gazu lzej . Pierwsze w sumie sie blokuje, ale tylko na 5 lub 6 i jak dodam gazu to wtedy tryb awaryjny , a jak poczekam chwilke bez dodawania gazu lub tylko minimalnie dodaje to wtedy wroci i znow pracuje normalnie.Na lopatkach nie wchodzi w tryb awaryjny, ale tylko jak to kontroluje nie przyspieszam z 5biegu czy 6 przy predkosci ponizej 40-50, bo sie zawiesza.
Zaczne od wymiany oleju z kumplem, bo Vag w sumie nam nic konkretnego nie powiedzial, popularny bład który moze oznaczać wiele.
Moze ktoś ma jakieś sugestie z gory dziekuje za kazda pomoc.
Tylko Audi...