Hejka
czy Ktoś może odpowiedzieć na pytanie jak pracuje ta nieszczęsna spędzająca sen z powiek pompa w sensie praca ciągła czy okresowa. Jak przekręcę kluczyk w stacyjce słychać lekkie brzęczenie około 1-1.5 sek i cisza, jak odpalę silnik to za cholerę już się nic nie usłyszy :mrgreen:
Z tego co się orientuję jest na listwie czujnik ciśnienia paliwa po lewej stronie, czy czasem nie steruje tym pompingiem ??
Druga rzecz: wyczytałem na necie, że można dostać się do pompy od strony kabiny po demontażu tylnych siedzeń, podobno 4 śruby i wychodzą. Jeżeli tak to wtedy wymiana pompy to bajka 8-)
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] return of the pompa paliwowa :)
Po włączeniu zapłonu pompuje przez około 1-1,5 sek paliwo żeby napompować w przewody , ale po odpaleniu cały czas pompuje paliworobsonik4 pisze:Jak przekręcę kluczyk w stacyjce słychać lekkie brzęczenie około 1-1.5 sek i cisza, jak odpalę silnik to za cholerę już się nic nie usłyszy :mrgreen:
jak zdemontujesz tylną kanapę to zobaczysz blachę , masz 2 wyjścia żeby dojść do pompy :robsonik4 pisze:można dostać się do pompy od strony kabiny po demontażu tylnych siedzeń
1- przez bagażnik
2- wyjmując zbiornik paliwa .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ja się zbieram z moją do wymiany ale przeraża mnie montaż aby trafić tak jak powinno, bo z demontażem problemu nie ma...a ty piszesz że pod blokiem więc musiałeś dojść do wprawy :mrgreen:
[ Dodano: 2011-09-20, 17:11 ]
A przy wymianie pompy paliwa chciałbym wymienić wszystkie te oringi co są w koszu, skąd je dostać czy można kupić gdzieś w komplecie czy szukać pojedyńczo....?
[ Dodano: 2011-09-20, 17:11 ]
A przy wymianie pompy paliwa chciałbym wymienić wszystkie te oringi co są w koszu, skąd je dostać czy można kupić gdzieś w komplecie czy szukać pojedyńczo....?