![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Problem z reflektorami
[D2 95 4.2PB/LPG ] Problem z reflektorami
witam mam tak problem ze po zasiweceniu lamp przednich swieci mi sie tak lekoo lampka z dlugich swiatel a co najlepsze to zadne swietla z przodu mi nieswieca procz postojowek jak parze czy jest prad na kablach to tak jak by probowka mi sie zarzy choby gdzies zwarcie bylo i patrzylem przy kierownicy na jednym kablu mi tak robi przy bezpiecznikach to samo wiec co to moze byc ponizej zdjecie ma ktos jakie pomysly? dodam ze niemam wlonczonych dlugich swiatel
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8a ... 7bf29.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8a ... 7bf29.html
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 19:34 przez Czolek (Usunięty), łącznie zmieniany 1 raz.
zdemontuj włącznik świateł , rozbierz go i wyczyść , może tam jest coś zaśniedziałe i pokazuje nie tak jak powinno , może to samochód z "Kałuży" :?: :?:
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

pożycz miernik i przy włączonych światłach pomierz wartości na zasilaniu a głównie na masie czyli minusie, który idzie do świateł.
minus miernika do korpusu silnika przyłóż a plusem sprawdzaj, najlepiej zacznij od wtyczek, ale znając życie będzie coś siedziało przy przekaźnikach pod nogami pasażera.
Nie zaszkodzi powyciągać przekaźniki, prysnąć na styki WD40 i włożyć ponownie oraz podokręcaj kluczem chyba 8 nakrętki trzymające przewody na listwie.
minus miernika do korpusu silnika przyłóż a plusem sprawdzaj, najlepiej zacznij od wtyczek, ale znając życie będzie coś siedziało przy przekaźnikach pod nogami pasażera.
Nie zaszkodzi powyciągać przekaźniki, prysnąć na styki WD40 i włożyć ponownie oraz podokręcaj kluczem chyba 8 nakrętki trzymające przewody na listwie.
może wystarczy styki wyczyścić
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps: