części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] szerokość podłokietnika

zioolko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] szerokość podłokietnika

Post autor: zioolko » 04 paź 2011, 19:08

Wklejam info tutaj bo na akp nie doczekalem się odpowiedzi a sprawa jest dość pilna

Jaką szerokość ma podłokietnik przedni w A8 D3

taki jak np. na tej Aukcji

http://allegro.pl/podlokietnik-audi-a8- ... 03768.html

Podłokietnik chce w v-ce zamontować, ale najpierw muszę się upewnić, czy będzie miejsce między fotelami.

(Jak ktoś ma w dobrej cenie igiełkę czarna skórka, prosze o PW - na chwile obecną najtańszy znalazłem za 300 zł)

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 04 paź 2011, 19:39

zioolko pisze:Jaką szerokość ma podłokietnik przedni w A8 D3
zadzwoń do właściciela i poproś o wymiary ;-)

będzie najszybciej ;-) :mrgreen:

zioolko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zioolko » 04 paź 2011, 20:04

mdamian pisze:
zioolko pisze:Jaką szerokość ma podłokietnik przedni w A8 D3
zadzwoń do właściciela i poproś o wymiary ;-)

będzie najszybciej ;-) :mrgreen:
już widzę jak leci, nóg mało nie połamie.
Na maile z w/w pytaniem nikt mający podłokietniki na alledrogo nie odpowiedział.
Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .

Tak więc jakieś konkretne info o wymiarach zamiast proponowanie telefonu do przyjaciółki?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 paź 2011, 20:36

zioolko pisze:Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .

Tak więc jakieś konkretne info o wymiarach zamiast proponowanie telefonu do przyjaciółki?
Żeby nie było że tu też sami troglodyci siedzą to w przerwie reklamowej wrzuciłem sandała na nogę i zlazłem do garażu...

szerokość podłokietnika (w miejscu najszerszym) to 220mm
długość podłokietnika 375mm
wysokość podłokietnika w "kłębie" :lol: 120mm

Za te info wisisz mi połowę półlitrowego piwka (mniej więcej tyle bym łyknął na uspokojenie oglądając serię idiotycznych reklam) oraz 3 chusteczki higieniczne (wyszedłem w krótkich spodenkach i dostałem kataru) :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

zioolko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zioolko » 04 paź 2011, 20:55

FOSS pisze:
zioolko pisze:Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .

Żeby nie było że tu też sami troglodyci siedzą to w przerwie reklamowej wrzuciłem sandała na nogę i zlazłem do garażu...

szerokość podłokietnika (w miejscu najszerszym) to 220mm
długość podłokietnika 375mm
wysokość podłokietnika w "kłębie" :lol: 120mm

Za te info wisisz mi połowę półlitrowego piwka (mniej więcej tyle bym łyknął na uspokojenie oglądając serię idiotycznych reklam) oraz 3 chusteczki higieniczne (wyszedłem w krótkich spodenkach i dostałem kataru) :-P
:)

Zafunduje ci całe, żebyś mógł porządnego grzańca zrobić - pomaga na gardło.
Dzięki wielkie za wymiary. Kończe właśnie pracę, zbieram się do domu - w domu zmierze miarką wolną przestrzeń.
Oprócz piwa w nagrodę zamieszczę fotostory z operacji podłokietnik (mam nadzieję iż jeszcze w tym miesiącu)

edit: Mała lipa wyszła, myślałem, że dużo więcej miejsca ugrałem nowymi fotelami.

Szerokość podłokietnika 220mm a miejsca między fotelami na około 200-210 mm.
Przy 220mm szerokości połokietnika boczki wewnętrzne będą lekko zgniecione przez rogi podłokietnika.

Więc pozostaje:
- albo się zgodzić na ten ścisk
- albo szukać innego podłokietnika (np. od D2)

Jak ktoś będzie miał jutro chwilę wolnego i cm ze sobą ;) to prosiłbym o zmierzenie szerokości w D2

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 10 paź 2011, 21:34

zioolko pisze: Jak ktoś będzie miał jutro chwilę wolnego i cm ze sobą ;) to prosiłbym o zmierzenie szerokości w D2
A piwko na grzańca będzie? :mrgreen:

D2 FL 22-23 cm
D2 preFL 16-17 cm

zioolko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zioolko » 11 paź 2011, 11:40

sebos17 pisze:
zioolko pisze: Jak ktoś będzie miał jutro chwilę wolnego i cm ze sobą ;) to prosiłbym o zmierzenie szerokości w D2
A piwko na grzańca będzie? :mrgreen:

D2 FL 22-23 cm
D2 preFL 16-17 cm
Dzięki. Wygląda na to, że już lepiej pomodzić z podłokietnikiem od D3 - szerokość taka sama a cena dużo niższa.
Dawajcie na PW te adresy do wysyłki bo nie wiem gdzie mikołaja z piwami posłać :)

Jak komuś zalega czarny skórzany podłokietnik podwójny od D3, D3 FL w cenie <=300 zł to też proszę o PW. Na alledrogo był jeden, ale nie zdążyłem wylicytować. Teraz najtańszy czarny znalazłem za 400 zł. Szare, bure i beżowe są dużo tańsze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl