[S8 D2 FL] Spryskiwacze Xenonu, wyciek
[S8 D2 FL] Spryskiwacze Xenonu, wyciek
Objaw jest taki, że cieknie mi ze spryskiwacza xenonu jeżeli mam więcej niż pół zbiorniczka płynu do spryskiwaczy. Nie wiem od czego to zależy, że od pewnego poziomu w zbiorniczku przestaje ciec. Gdyby było coś nieszczelne (wąż, opaska) to ciekło by zapewne non stop aż do pustego zbiorniczka, ale tak nie jest. Nie wyciągałem jeszcze spryskiwacza ponieważ może ktoś mi podobny przypadek i doradzi co i jak.
Ależ oczywiście że masz nieszczelność w układzie spryskiwaczy reflektorów... a nie cieknie poniżej pewnego poziomu bo spora część zbiornika jest poniżej poziomu spryskiwaczy więc po prostu samoczynnie nie wycieka...sebos17 pisze:Objaw jest taki, że cieknie mi ze spryskiwacza xenonu jeżeli mam więcej niż pół zbiorniczka płynu do spryskiwaczy. Nie wiem od czego to zależy, że od pewnego poziomu w zbiorniczku przestaje ciec. Gdyby było coś nieszczelne (wąż, opaska) to ciekło by zapewne non stop aż do pustego zbiorniczka, ale tak nie jest.
może wyciekać także z pompki od reflektorów która, o ile dobrze pamiętam, umieszczona jest wyżej niż pompka od szyby ;-)
Zdejmij przedni zderzak...
- demontujesz osłonę silnika od spodu oraz plastikowe błotniki kół przednich bo to wszystko jest przymocowane spinkami do zderzaka
- wywijasz blotniki tak aby nie blokowały boków zderzaka
- odkręcach dwie śruby od dołu zderzeka w okolicach tablicy rejestracyjnej (ampul rozmiaru chyba 13 lub 14)
- zsuwając zderzak ze ślizgów (bo obu bokach plastikowe ślizgi na których się trzyma) od środka zderzaka w lewym narożniku (strona kierowcy) odpinasz elektrykę do halogenów i sygnałów dźwiękowych, a w prawym narożniku (strona pasażera) odpinasz rurkę od spryskiwaczy reflektorów (metalowy cybant, klucz 7 lub płaski śrubokręt)
...
i już masz na wierzchu zbiornik płynu oraz doprowadzenie do spryskiwaczy ;-)
A jak sobie nie poradzisz to zapraszam do mnie... "FOSS Garage" działa :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Odgrzeję trochę kotleta...
Mam problem gdyż cieknie mi spryskiwacz lampy (ten bliżej zbiornika). Cieknie koło dyszy i tylko wtedy kiedy jest więcej płynu... Przed trójnikiem założyłem zawór zwrotny, ale teraz spryskiwacze się bardzo wolno opuszczają co jest zrozumiałe (ok 2min). Ktoś ma jakiś sposób na to?
Mam problem gdyż cieknie mi spryskiwacz lampy (ten bliżej zbiornika). Cieknie koło dyszy i tylko wtedy kiedy jest więcej płynu... Przed trójnikiem założyłem zawór zwrotny, ale teraz spryskiwacze się bardzo wolno opuszczają co jest zrozumiałe (ok 2min). Ktoś ma jakiś sposób na to?
Pompka się rozszczelniła , jest w niej oring który można wymienić ale ja kupiłem nową za ok 40 zł i hula.
[ Dodano: 2017-01-17, 10:56 ]
Pompka się rozszczelniła , jest w niej oring ,który można wymienić ale ja kupiłem nową za ok 40 zł i hula.
[ Dodano: 2017-01-17, 10:56 ]
Pompka się rozszczelniła , jest w niej oring ,który można wymienić ale ja kupiłem nową za ok 40 zł i hula.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
Jak pompka nie pracuje to płyn też spływa przez nieszczelny oring , ale niestety trzeba zrzucić zderzak , ale to nie wielki problem.
[ Dodano: 2017-01-17, 11:42 ]
Trzeba zdjąć zderzak , wyjąć pompkę (moja ciekła od spryskiwaczy szyb ), rozebrać ją wymienic pompkę , lub oring w niej.
[ Dodano: 2017-01-17, 11:42 ]
Trzeba zdjąć zderzak , wyjąć pompkę (moja ciekła od spryskiwaczy szyb ), rozebrać ją wymienic pompkę , lub oring w niej.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka