![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Jakie wahacze??
Nie to żebym się upierał sie przy tych MS, po prostu widziałem że jeden z forumowiczy był z nich zadowolony. Także kolego Dice jak bedziesz miał czas to chetnie zobacze ceny TRW i tych MEYLE HD.
A z tym przegubem (albo z tymi dwoma wahaczami) to wygląda tak. Jak wjeżdżam na jakiś krawężnik albo coś podobnych rozmiarów czasami (ale nie zawsze) słychać takie jednorazowe tępe stuknięcie z okolic lewego koła. Napisałem że z przegubem albo wahaczami bo nie wiem co jest przyczyną tego stuknięcia. A drugi objaw to taki że podczas hamowania słychać z tego samego koła tarcie jakby się klocki skończyły (klocki niedawno wymienione).
I teraz nie wiem czy wymienic samą oslone czy razem z przegubem.
A z tym przegubem (albo z tymi dwoma wahaczami) to wygląda tak. Jak wjeżdżam na jakiś krawężnik albo coś podobnych rozmiarów czasami (ale nie zawsze) słychać takie jednorazowe tępe stuknięcie z okolic lewego koła. Napisałem że z przegubem albo wahaczami bo nie wiem co jest przyczyną tego stuknięcia. A drugi objaw to taki że podczas hamowania słychać z tego samego koła tarcie jakby się klocki skończyły (klocki niedawno wymienione).
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 08:33 przez Ara$, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
kolega dice ma racje febi sie juz skonczylo same reklamacje....... meyle hd jak najbardziej trw i lemforder z tych 3 meyle hd wychodiz duzo taniej niz reszta ( moog tez godna polecenia ale nie tania)
a master sports...... odpowiem tak kiedys klient mi do sklepu przyniosl klocki ztej firmy swiezo kurier mu przywiozl z allegro odpakowla i w rekach mu okladzina odpadla od reszty klocka.... niby niemiecka firma:) albo inaczje pakowane w niemczech............ tak jak pisza o krafcie ze niby niemiecka itd itp........ jak ktorys z was liczy na dobre zawieszenie dodam ze tylko dobre w granicach 500zł to zycze owocnych poszukiwan....
jelsi chodiz o meyle hd akurat maja caly zestawich do a8 ale z tego co wiem obecnie sie pokonczyly i sladowe ilosci po hurtowniach trzeba czekac na dostawe z niemiec
a master sports...... odpowiem tak kiedys klient mi do sklepu przyniosl klocki ztej firmy swiezo kurier mu przywiozl z allegro odpakowla i w rekach mu okladzina odpadla od reszty klocka.... niby niemiecka firma:) albo inaczje pakowane w niemczech............ tak jak pisza o krafcie ze niby niemiecka itd itp........ jak ktorys z was liczy na dobre zawieszenie dodam ze tylko dobre w granicach 500zł to zycze owocnych poszukiwan....
jelsi chodiz o meyle hd akurat maja caly zestawich do a8 ale z tego co wiem obecnie sie pokonczyly i sladowe ilosci po hurtowniach trzeba czekac na dostawe z niemiec
Witam.Ara$ pisze:Nie to żebym się upierał sie przy tych MS, po prostu widziałem że jeden z forumowiczy był z nich zadowolony. Także kolego Dice jak bedziesz miał czas to chetnie zobacze ceny TRW i tych MEYLE HD.
Ja mam zawieszenie Master sport + GÓRNE WAH. SIDEM i jak na razie 19.000 km i nic nie stuka/puka.
Choć pewnie wszystko zależy do radzaju ulic gdzie się jeździ. W Gdyni na drogi raczej zbytnio narzekać nie można. ;-)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 12:21 przez Mikigd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
niewiem czy wiesz ale 90% jest robione w chinach tylko ze sa tam rozne linie proukcyjne na najtansze wahacze i pod oryginaly.... ze chiny nie zawsze oznacza zleremik_a8 pisze:nie wiem czy wahacze ale z tego co wiem to febi tez teraz robi w chinachmazur6662 pisze:najtańsza i najpewniejsza opcja to FEBI
Mógłby ktos mi sprawdzić czy poniższe śruby to te których potrzebuje do tych wahaczy.dice111 pisze: lewo tyl gora - 8E0407509C
prawy/lewy przód gora - 4D0407505H
- 4D0 407 192 B śruba z łbem czworokątnym 105mm
- N 012 412 3 pierścień zabezpieczający 12X1
- 4DO 412 371 B śruba z łbem sześciokątnym M10X70
- N 101 312 03 śruba z łbem sześciokątnym M10X105X32
- 102 861 02 nakrętka kołnierz 6cio kątna z samozabezpieczeniem M10
Wg etki niby to te, a w serwisie mi dali inne. Nie chciałbym zeby sie okazało przy demontażu że muszę jechać szukać śrub po całym Poznaniu, bo serwisie też nie mają wszystkiego na miejscu.
-
- Super Klubowicz
oczywiscie nie dostałem od Febi ale kolega to sprzedaje i wie jak sie to spisuje wiec gwarancje dostałem od niegotomekzabrze pisze:z tego co ja wiem to febi nie daje takiej gwarancji chyba ze twoj kolega wezmie ja na siebie w co watpieMasa pisze:ja kupiłem Febi od kolegi ze sklepu i dostałem gwarancje na 90 tyś/km także całkiem przyzwoicie