Mam do was prośbę, czy ktoś wie gdzie to zrobić w Olsztynie? Wiem że jest ciężko włożyć ta pompę i do tego to palenie z rana. Chciałbym dać to w dobre ręce. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
Kolego, sondy lambda przy starcie silnika na zimno nie pracują przez jakieś 50-80 sek.dariuszmuzyka pisze:...w innych tematach pisali że może to być sonda , ale nie wiem jak sprawdzić jej pracę na vag lub też źle zestrojona instalacja LPG...
ŁŁŁoooooŁŁŁ.... 90kkm na jednych świeczkach to raczej trochę dużo... moim zdaniem są do wymiany nawet jeśli to nie one są przyczyną problemów... tym bardziej że w silnikach zasilanych LPG ze względu na warunki pracy żywotność świec jest krótsza.dariuszmuzyka pisze:Świec nie wymieniałem od zakupu (3lata) a nie wiem jak gość od którego kupiłem, a zrobiłem od kupna 90 tyś i nie wiem czy nie świece, ale nie wywala mi cylindrów na vagu, tylko te sondy.
bieguny są jeden albo co najwyżej dwa... a rozumiem że chodzi o świece jedno- lub wielo-elektrodowe ;-)dariuszmuzyka pisze:a jakie świece polecasz? z jednym czy z kilkoma biegunami?