[D2 97 2.8PB/LPG ] problem ze wspomaganiem, zapowietrzone?
[D2 97 2.8PB/LPG ] problem ze wspomaganiem, zapowietrzone?
witam, mam problem, mianowicie - chcialem wyczyscic wezyki I wszystko pod nimi poniewaz saczy sie plyn od wspomagania, wypuscilem plyn, wyczyscilem, zalozylem z powrotem, zmienilem opaski, wlalem plyn wydawalo sie wszystko ok, jednak po przejechaniu kilku km pompa zaczela wydawac dziwne dzwieki, myslalem moze to jest malo plynu, a wiec kupilem hipol atf czerwony, bo czerowony byl zalany, niby wszystko w porzadu lecz gdy po 15km kilometrzach zaczelo sie dziec to samo, otworzylem maske a tu wypier... plyn korkiem, myslalem moze zapowietrzony uklad, ale teraz widze ze jak na zimnym go odpale to przez chwile jest ok, dopiero jak robi sie piana w zbiorniku to pompa zaczyna chodzic jak na sucho, czy moze zmieszanie plynu spowodowalo takie cos? prosze o jakies rady...
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 20:29 przez mlody91, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Postanowilem na pocztek wymienic olej na febi, moze mi ktos powiedziec ile litrow potrzebuje? I czym najlepiej przeplukac uklad? a co do tego czy pompa siadla to wydaje mi sie ze nie, poniewaz przez pierwsze kilka sekund wszystko jest ok, pozniej plyn zaczyna sie pienic I dopiero wtedy zaczyna byc ja slychac...
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Ściągasz cały płyn ze zbiorniczka, odpinasz przewód od powrotu, zaślepiasz otwór w zbiorniczku, odpięty przewód wkładasz do jakiegoś pojemnika (np bańka 5l) (przy okazji można wyczyścić filterek co jest w zbiorniczku - siteczko). Wlewasz w zbiorniczek świeży płyn, odpalasz na 5-10s zaciągnie świeży płyn, powrotem wyrzuci z układu stary. Zakładasz z powrotem przewód powrotu do zbiorniczka, uzupełniasz płyn. Mi na taki zabieg 2 litry płynu wystarczyły.mlody91 pisze: moze mi ktos podpowiedziec czym najpeiej przeplukac uklad??