[D3 ALL ] Dziwne zachowanie na nierownosciach
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Dziwne zachowanie na nierownosciach
hey,
Mam problem z moja a8, a właściwie z jej zawieszeniem. Na nierównościach auto jest strasznie niestabilnie, jakby zaczynało pływać lewo/prawo. Ostatnio miałem kolizje (prostopadle uderzenie w prawe tylne drzwi i delikatnie w kolo) Pojechałem na geometrie, wszystko ok poza tylnym kołem, 1,1' na czerwonym polu. Ostawiłem zbieżność, ale auto nadal pływa. Nie wiem czy to zbieg okoliczności z ta kolizja czy może coś innego.
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł lub miał podobny problem bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniem ze mną :-P
Mam problem z moja a8, a właściwie z jej zawieszeniem. Na nierównościach auto jest strasznie niestabilnie, jakby zaczynało pływać lewo/prawo. Ostatnio miałem kolizje (prostopadle uderzenie w prawe tylne drzwi i delikatnie w kolo) Pojechałem na geometrie, wszystko ok poza tylnym kołem, 1,1' na czerwonym polu. Ostawiłem zbieżność, ale auto nadal pływa. Nie wiem czy to zbieg okoliczności z ta kolizja czy może coś innego.
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł lub miał podobny problem bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniem ze mną :-P
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, 18:46 przez gardeliusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
witam serdecznie i przepraszam za bledy mam ten sam problem w mojej audi a8 2004r i nie moge dojsc co to jest
[ Dodano: 2011-12-11, 07:39 ]
dodam jeszcze ze moje zawieszenie jest pneumatyczne zmienialem amortyzatory i nic nie pomoglo wszystkie drazki tez wygladaja na sztywne i dobre mam ten problem od 2 lat
[ Dodano: 2011-12-11, 07:39 ]
dodam jeszcze ze moje zawieszenie jest pneumatyczne zmienialem amortyzatory i nic nie pomoglo wszystkie drazki tez wygladaja na sztywne i dobre mam ten problem od 2 lat
u mnie puka niby coś w zawieszeniu ale po szczególowym opejrzeniu auta wyszło e poducha od zawieszenia silnika jest urwana i ona puka przy ruszaniu i hamowaniu.. dodawaniu gazu i go ujmowaniu może to sprawdz
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.
Też mi pływa delikatnie od jakiegoś czasu - nie jest to zbyt bezpieczne bo nie raz bokiem szedłem po śliskim jak znienacka mnie "zawiało".. - też stawiam na gumy z tyłu, bo co maja do tego sztywne wahacze bez przegubów..??
kilka krotnie słyszałem też żeby zbieżność z tyłu także ustawić - więc może tego spróbuj - ale ja nie będę tego robił póki gum nie wymienię z tyłu - przy okazji moje pytanie czy spotkał się ktoś z tulejami poliuretanowymi? i czy są jakieś dostępne do naszych A8ek?
kilka krotnie słyszałem też żeby zbieżność z tyłu także ustawić - więc może tego spróbuj - ale ja nie będę tego robił póki gum nie wymienię z tyłu - przy okazji moje pytanie czy spotkał się ktoś z tulejami poliuretanowymi? i czy są jakieś dostępne do naszych A8ek?
Ja też miałem taki sam problem. Myślałem ze amortyzatory są padniete. Najpierw pojechałem do ASO Olsztyn i tam mi ustawili zbierzność-nie pomogło. Następnie pojechałem do ASO Warszawa. Tam mi tak ustawili zbierzność ze po 15000km wydarło mi nowe opony 20 :-x W końcu pojechałem do poleconego przez znajomych warsztatu gdzie gość idealnie ustawił mi zbierzność ( miał pojęcie jak to zrobić w zawieszeniu pneumatycznym) i teraz problem znikł nie mam objawów pływania
CCCO Herr der Ringe