![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Czujnik zamknięcia klapy bagażnika
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
[D2 FL ALL ] Czujnik zamknięcia klapy bagażnika
Witam, jak w temacie...
Bagażnik się zamyka ale na FISie pokazuje komunikat że jest otwarty z kluczyka działa centralny ale alarm się nie załącza.
Od czego zacząć?
Bagażnik się zamyka ale na FISie pokazuje komunikat że jest otwarty z kluczyka działa centralny ale alarm się nie załącza.
Od czego zacząć?
Moja historia z Audi:)
1. Audi 80 B3 1,8i `88
2. Audi 100 C4 2,5 TDi `93
3. Audi A8 D2 2,5 TDi `99
1. Audi 80 B3 1,8i `88
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
wydaje mi się żę masz jakiś problem z pompką od centrlnego zamka tam przy niej jest też sterownik od alarmu zobacz wtyczki prysnij w nie np elektrosolem i sprawdż bezpieczniki miałem podobnie u siebie.
„Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
-
- Super Klubowicz
stycznik klapy znajduje sie w zamku tzn w tej czesci ktora podnosi sie do gory i ktora widac gdy klapa sie uniesie. W Twoim przypadku ww stycznik zapewne padl i alarm nie ma info o zamknieciu klapy, dlatego nie zazbraja sie.
Zdejmij wygluszenie z klapy, wypnij wtyczke z zamka i zewrzyj styki, powinna zginac informacja na fisie i alarm sie uzbroi. Zworke zostaw az zakupisz inny zamek. Stycznik jest raczej nienaprawialny.
Zdejmij wygluszenie z klapy, wypnij wtyczke z zamka i zewrzyj styki, powinna zginac informacja na fisie i alarm sie uzbroi. Zworke zostaw az zakupisz inny zamek. Stycznik jest raczej nienaprawialny.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
miałem podobnie sprawdż w prosty sposób otwórz klapę jak zaświeci światło w bagażniku to stycznik jest dobry ja u siebie rozebrałem zamek i podgiołem blaszkę teraz jest ok.
[ Dodano: 2011-12-29, 11:26 ]
aa i daj znaka co było nie tak :?:
[ Dodano: 2011-12-29, 11:26 ]
aa i daj znaka co było nie tak :?:
„Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
Światełko się nie zaświeca...po południu się za to wezmę. Jak naprawię to napiszę co i jak...
[ Dodano: 2011-12-30, 14:00 ]
Witam problem rozwiązany:) Prosta operacja max 20 minut.
Nie trzeba nawet ściągać tapicerki wystarczy odkręcić rączkę za którą się zamyka klapę bagażnika i tam zobaczymy dwa kabelki idące do rygla a dokładnie do mikro-włącznika. Trzeba wyjąć ten mikro-włącznik poprzez odpięcie plastikowego zabezpieczenia. Gdy już wyjmiemy mikro-włącznik wystarczy wyczyścić i bardzo ostrożnie zgiąć mocniej tą blaszkę która tam będzie. Złożyć i po problemie...No chyba że mikro-włącznik jest całkiem padnięty.
[ Dodano: 2011-12-30, 14:00 ]
Witam problem rozwiązany:) Prosta operacja max 20 minut.
Nie trzeba nawet ściągać tapicerki wystarczy odkręcić rączkę za którą się zamyka klapę bagażnika i tam zobaczymy dwa kabelki idące do rygla a dokładnie do mikro-włącznika. Trzeba wyjąć ten mikro-włącznik poprzez odpięcie plastikowego zabezpieczenia. Gdy już wyjmiemy mikro-włącznik wystarczy wyczyścić i bardzo ostrożnie zgiąć mocniej tą blaszkę która tam będzie. Złożyć i po problemie...No chyba że mikro-włącznik jest całkiem padnięty.
Moja historia z Audi:)
1. Audi 80 B3 1,8i `88
1. Audi 80 B3 1,8i `88
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
- TheDaro3333
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Ja tez podepne sie pod temat u mnie jest troche innaczej jak otworze bagarznik to nie wyswietla mi sie nic oswietlenie nie działa w bagażniku nie moge otworzyc bagażnika samym kluczykiem centralny wszystko działa,ale np. jak otworze całe auto centralnym i podniose klape do góry i cos tam szperam to zaraz zamknie sie całe auto.Najgorzej denerwuje brak oświetlenia w bagażniku
To jak nic problem z czujnikiem zamknięcia - auto nie widzi że bagażnik jest otwarty dlatego nie zapala się światełko.Masa pisze:Ja tez podepne sie pod temat u mnie jest troche innaczej jak otworze bagarznik to nie wyswietla mi sie nic oswietlenie nie działa w bagażniku nie moge otworzyc bagażnika samym kluczykiem centralny wszystko działa,ale np. jak otworze całe auto centralnym i podniose klape do góry i cos tam szperam to zaraz zamknie sie całe auto.Najgorzej denerwuje brak oświetlenia w bagażniku
Ciebie wnerwia to światełko a ja bym się bardziej skupił na niebezpieczeństwie zatrzaśnięcia kluczyka - otwierasz auto centralnym ale jak nie otworzysz żadnych drzwi a tylko bagażnik to auto nie widzi że bagażnik jest otworzony więc zgodnie ze swoimi funkcjami zamyka ponownie cały samochód.
Rozbierz zamek, przeczyść wszystko, sprawdź czujnik.
Co do otwierania z kluczyka to akurat ostatnio w dziale "Warsztat" kolega dice111 opisał dokładnie co zrobić i jak wyczyścić aby móc z powrotem korzystać także z tego.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ale klape moge otworzyc guzikiem w słupku przy fotelu a jesli chodzi o kluczyk to mnie chodziło ze nie moge otworzyc guzikiem na kluczykuFOSS pisze:Co do otwierania z kluczyka to akurat ostatnio w dziale "Warsztat" kolega dice111 opisał dokładnie co zrobić i jak wyczyścić aby móc z powrotem korzystać także z tego.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 13:17 przez Masa, łącznie zmieniany 1 raz.
No wybacz, kobietą nie jestem więc się nie domyśliłem a tego wcześniej nie napisałeś :-PMasa pisze:Ale klape moge otworzyc guzikiem w słupku przy fotelu a jesli chodzi o kluczyk to mnie chodziło ze nie moge otworzyc guzikiem na kluczyku
A zamek i tak do rozebrania albo przynajmniej solidnego wypsikania "kontaktem" bo problem z czujnikiem otwarcia klapy jest nie związany z pilotem.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Raczej na tym zdjeciu kobieco nie wyglądasz
poszukam poszperam poczyszcze i zobaczymy co z tego wyniknie
wyszło szydło z bagażnika dzis rozebrałem ustrojstwo i co?? okazało sie ze ja niemam wogole zadnego czujnika mam tylko luzną wtyczke na dwa piny jak zwarłem te dwa piny to sie oswieciło światło i na FIS-ie zaczeło pokazywac co powinno
Kto ma taki czujnik na zbyciu???

wyszło szydło z bagażnika dzis rozebrałem ustrojstwo i co?? okazało sie ze ja niemam wogole zadnego czujnika mam tylko luzną wtyczke na dwa piny jak zwarłem te dwa piny to sie oswieciło światło i na FIS-ie zaczeło pokazywac co powinno
Kto ma taki czujnik na zbyciu???
Witam u mnie taki problem że raz na jakiś czas otwieram klapę nic się nie pali i jak zamknę ją to na fisie pokazuje że klapa otwarta idę do bagażnika zamykam kilka raz aż na fisie wyskoczy że klapa zamknięta to po ponownym otworzeniu lampy działają wszystko działa jak by coś przy zamku raz już rozbierałem ale nie wiem co tam zrobić w teorii wydaje się że po prostu coś nie styka , proszę o pomoc ?
ps. dodam że ktoś w aucie już przy oświetleniu grzebał bo w bagażniku jeden led jest a drugi normalny a w kabinie tak samo 3/4 starych a jeden led na tyle .
ps. dodam że ktoś w aucie już przy oświetleniu grzebał bo w bagażniku jeden led jest a drugi normalny a w kabinie tak samo 3/4 starych a jeden led na tyle .