![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Miękkie kierunkowskazy
[D2 ALL ] Miękkie kierunkowskazy
Witam mam pytanie odnośnie kierunkowskazów dokładnie chodzi mi o to jak się delikatnie przesunie manetkę kierunkowskaza żeby parę razy dał sygnał świetlny i sam się wyłączył.Zauważyłem takie coś w Audi A4 02r i taki bajer bym chciał mieć u siebie i jak to zrobić ?
Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, 21:44 przez Wieczor, łącznie zmieniany 2 razy.
też z tym się spotkałem , np w oplu , ruszysz przełącznik od wycieraczek to u nas ( w d2) mrugnie raz i tyle , a w nowszych samochodach mruga 3x i gaśnie , ale patrząc z drugiej strony jak chcesz podziękować komuś mrugając (prawy , lewy , prawy , lewy ) to ten ostatni lewy mrugnie 3 razy :mrgreen: , ale można też awaryjnymi ;-)
Mi się wydaje że odpowiedzialny za to jest jakiś przekaźnik ;-)
Mi się wydaje że odpowiedzialny za to jest jakiś przekaźnik ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Różnie to nazywają... "kierunkowskazy inteligentne" czy też "kierunkowskazy komfortowe".. w D2 tego nie było ale w D3 już jest jak w większości aut z rocznikami 2000 i młodsze (w zależności od roku w którym dany model auta wszedł do produkcji).
Niestety nie wiem jaki konkretnie to jest moduł ale jak mniemam to bardzo prosty układ elektroniczny podtrzymujący napięcie w układzie pomimo wyłaczenia wyłącznika.
Niestety nie wiem jaki konkretnie to jest moduł ale jak mniemam to bardzo prosty układ elektroniczny podtrzymujący napięcie w układzie pomimo wyłaczenia wyłącznika.
Co do dziekowania to nie jest to wcale takie skomplikowane ponieważ takimi kierunkami również można mrygnąć tylko raz... wystarczy nie "kliknąć" tylko przytrzymać ciut dłużej :-Dmdamian pisze:... ale patrząc z drugiej strony jak chcesz podziękować komuś mrugając (prawy , lewy , prawy , lewy ) to ten ostatni lewy mrugnie 3 razy :mrgreen:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
a tego to nie wiedziałem , człowiek zawsze się uczy ;-)FOSS pisze:takimi kierunkami również można mrygnąć tylko raz... wystarczy nie "kliknąć" tylko przytrzymać ciut dłużej :-D
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps: