[D2 00 3.3TDI ] Gdy szybko jadę to szarpie
[D2 00 3.3TDI ] Gdy szybko jadę to szarpie
Siemanko. Mam pytanko, gdy jadę szybko to moja a8 szarpie, jest to wyczuwalne i denerwuję mnie to. Podobno coś z dyferencjałem, ale wolę się was zapytać. Gdy jadę nią spokojnie, nie szybko po mieście to normalnie jedzie wszystko ok, ale gdy wjadę na średnicówkę i dam czadu to szarpię. Proszę o pomoc i wesołych świąt
Ostatnio zmieniony 24 gru 2011, 20:22 przez SamackA8, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co wiem skrzynia biegów w A8 D2 lubi przyzwyczajać się do własciciela jak pies.
Był podobny temat na forum-poszukaj.
Myślę że nie masz żadnej wady.
Ale jak komp po wyjezdzie z salonu zaprogramował pierwszą jazde Helmuta z Niemczech to tak będzie przeżucać skrzynia.
Myśle że pamięć skrzyni pamięta pierwszego jej posiadacza. W a8 to wielki błąd-ale mam nadzieje można to chyba zresetować
Był podobny temat na forum-poszukaj.
Myślę że nie masz żadnej wady.
Ale jak komp po wyjezdzie z salonu zaprogramował pierwszą jazde Helmuta z Niemczech to tak będzie przeżucać skrzynia.
Myśle że pamięć skrzyni pamięta pierwszego jej posiadacza. W a8 to wielki błąd-ale mam nadzieje można to chyba zresetować
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Witam.
Dolaczam sie do tematu..
Mam podobny problem falujace obroty ( pomiedzy 1,2-2 tys. ) i kolejnym problemem sa drgania, lekkie szarpniecia ( chyba skrzyni biegow ) jak juz silnik nabierze optymalnej temperatury i jak lekko dodam gazu mniej wiecej 1,4 tys. obrotow do 2 tys. sa odczuwalne wyzej opisane " problemy ".
z Gory dzieki za pomoc :->
Dolaczam sie do tematu..
Mam podobny problem falujace obroty ( pomiedzy 1,2-2 tys. ) i kolejnym problemem sa drgania, lekkie szarpniecia ( chyba skrzyni biegow ) jak juz silnik nabierze optymalnej temperatury i jak lekko dodam gazu mniej wiecej 1,4 tys. obrotow do 2 tys. sa odczuwalne wyzej opisane " problemy ".
z Gory dzieki za pomoc :->
Moim zdaniem do wymiany będzie sprzęgło hydrokinetczne - pojedź do warsztatu zajmującego się naprawą automatów.Dudziek pisze:Mam podobny problem falujace obroty ( pomiedzy 1,2-2 tys. ) i kolejnym problemem sa drgania, lekkie szarpniecia ( chyba skrzyni biegow ) jak juz silnik nabierze optymalnej temperatury...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-