[D2 ALL ] Zmiana silnika - 3.7 czy 4.2
[D2 ALL ] Zmiana silnika - 3.7 czy 4.2
witam niedługo zamierzam wymienić silnik w mojej ósemce 3.7 z 97 roku,i właśnie do was z takim pytaniem czy da rade zamontować silnik młodszy np.99r01r czy trzeba zmienać wszystkie podzespoły komputery itp? a drugie pytanko czy można zamontowac co wsześniej był 3.7 czy da rade też bez modyfikacji 4.2 zamontować?
pytam się i prosze o zrozumienie mnie bo zależy mi jak najszybciej wymienić silnik ;-)
z góry dzieki za odpowiedzi ;-) ;-) ;-)
pytam się i prosze o zrozumienie mnie bo zależy mi jak najszybciej wymienić silnik ;-)
z góry dzieki za odpowiedzi ;-) ;-) ;-)
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 22:47 przez bociek7, łącznie zmieniany 2 razy.
dokładnie , dużo kolegów żałuje że nie ma tych 4.2 w głębi ducha :mrgreen:bociek7 pisze:musi być przed liftem i jeżeli 4.2 to nie będzie problemu?
spalanie około 10% więcej + , lepsze osiągi + koszt części identyczny :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
wkład startowy to koszt około 3000zł (bez LPG)
rozrząd
oleje , filtry ;-)
do tego instalacja LPG od 4000-7000zł ;-)
temu dodaj to do ceny auta
rozrząd
oleje , filtry ;-)
do tego instalacja LPG od 4000-7000zł ;-)
temu dodaj to do ceny auta
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
No silniki jak to silniki,część wymienna...no przecież te silniki na allegro też normalnie jeździły w aucie,więc niema co tu omijać szerokim łukiem,tylko brać,zakładać do siebie i jeździć ;-)bociek7 pisze:a co powiecie o tych motorach co są oferowane na allegro za 1tyś czy 2tyś warte są uwagi? czy omijać je szerokim łukiem?
Dobrze kupić silnik,który jest jeszcze w aucie i jest możliwość przetestowania danego silnika.
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli
Podoba mi się opis z tej aukcji http://allegro.pl/silnik-audi-a8-d2-4-2 ... 94040.html
"NICZEGO NIE UKRYWAM PRZEBIEG OK 290TYS KM.JESLI DLA KOGOS TO DUZO TO PRZEBIEG NA ZYCZENIE MOZNA ZMNIEJSZYC NA ALLEGROWY 80-120TYS KM."
Hehe chłop nie owija w bawełnę.
A tak z innej beczki,to mógłby w końcu gość zainwestować w aparat fotograficzny :lol:
"NICZEGO NIE UKRYWAM PRZEBIEG OK 290TYS KM.JESLI DLA KOGOS TO DUZO TO PRZEBIEG NA ZYCZENIE MOZNA ZMNIEJSZYC NA ALLEGROWY 80-120TYS KM."
Hehe chłop nie owija w bawełnę.
A tak z innej beczki,to mógłby w końcu gość zainwestować w aparat fotograficzny :lol:
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli
a co ma sobie nie poradzić nie chce mi się teraz sprawdzać aletomek87g pisze:wszystko fajnie pieknie piszecie koledzy
Ciekawe tylko jak sobie poradzi 5hp19 z takim swapem 4.2:D
podzespoły powinny być identyczne w razie czego sterownik
asb też podmienić a zacząć od przejrzenia schematów/etki itp.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020