[D2 99 ] Problem z otwarciem auta
[D2 99 ] Problem z otwarciem auta
Panowie miałem dziś dziwną sytuację z moim autem. Po zamknięciu nie mogłem otworzyć auta, centralny w ogóle nie reagował. Udało mi się otworzyć bagażnik z kluczyka natomiast drzwi już się nie dało otworzyć z kluczyka. Do autka dostałem się otwierając szyby. Myślałem że to akumulator, ale auto odpaliło normalnie. Nadal jednak nie działa mi centralny i dodatkowo nie mogę otworzyć drzwi kierowcy od środka z klamki, muszę otworzyć szybę i otworzyć z zewnątrz. Jak wciskam zamykanie lub otwieranie z pilota to światło w środku się zapala i gaśnie.
Miał ktoś może podobny problem, co może być przyczyną?
pozdr
Miał ktoś może podobny problem, co może być przyczyną?
pozdr
Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 07:06 przez belus, łącznie zmieniany 2 razy.
belus
Re: Problem z otwarciem auta
belus, po pierwsze popraw swój profil w polu "Rocznik".
Po drugie popraw tytuł tego wątku uzupełniając o [taga] zgodnie z modelem i rocznikiem Twojego auta.
Pozdrawiam, FOSS
Czy inne drzwi otwierają się z centralnego czy nie?
Czy inne drzwi można otworzyć od wewnątrz?
O ile dobrze się orientuję auta zamkniętego pilotem od zewnątrz nie można otworzyć od wewnątrz a to by potwierdzało problem z układem ciśnienia zamka centralnego.
Po drugie popraw tytuł tego wątku uzupełniając o [taga] zgodnie z modelem i rocznikiem Twojego auta.
Pozdrawiam, FOSS
Centralny jest pneumatyczny więc może problem z pompką centralnego?... albo nieszczelność w układzie ciśnienowym??belus pisze:Panowie miałem dziś dziwną sytuację z moim autem...
Czy inne drzwi otwierają się z centralnego czy nie?
Czy inne drzwi można otworzyć od wewnątrz?
O ile dobrze się orientuję auta zamkniętego pilotem od zewnątrz nie można otworzyć od wewnątrz a to by potwierdzało problem z układem ciśnienia zamka centralnego.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 07:08 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
To tak jak sugerowałem wcześniej → pewnie padła pomka centralnego.belus pisze:Inne drzwi od wewnątrz mogę normalnie otworzyć, natomiast z centralnego nie działają żadne.
Ale najpierw sprawdź bezpieczniki w boczku przy nogach pasażera z przodu.
Pompke centralnego masz zamontowaną w bagażniku w lewym boczku za sprzętem audio i trochę za anteną... do niej dochodzi elektryka oraz plastikowe przewody ciśnieniowe.
Co do pomki jeszcze... jeżeli okaże się, że to ona padła to wrzucaj tutaj jej numer - mam taką w pełni sprawną od swojego S8 więc jak przypasuje to nie będziesz musiał szukać na Allegro.
Apropos [tagów]... nie wpisuj ich "z palca" - przy zakładaniu tematów jest tam ich cała rozwijana lista więc wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Dziękuję panowie za odpowiedzi,
FOSS, auto odstawione do mechanika, jak mi wyrzuci ją na wierzch to odezwę się do Ciebie z tymi numerami.
[ Dodano: 2012-01-16, 21:43 ]
FOSS, auto odstawione do mechanika, jak mi wyrzuci ją na wierzch to odezwę się do Ciebie z tymi numerami.
[ Dodano: 2012-01-16, 21:43 ]
Strzał w dziesiątkę, mechanik wymienił jakąś część w tej pompce i wszystko śmiga. Praktycznie bezkosztowo.szeryfisch pisze:raczej padla sama pompka w pompce
belus