[D2 99 4.2PB ] Antena CB
[D2 99 4.2PB ] Antena CB
Witam Koledzy !
Interesuje mnie jak instalujecie anteny CB (czytałem inne tematy ale nie interesuje mnie robienie otworów czy też zmienianie oryginalnej anteny na CB )
Czy są jakieś przyssawki zamiast magnesu ??
Czy podłożenie na klepie od środka magnesu sprawdza sie ??
z góry Dziękuje za pomoc !
Interesuje mnie jak instalujecie anteny CB (czytałem inne tematy ale nie interesuje mnie robienie otworów czy też zmienianie oryginalnej anteny na CB )
Czy są jakieś przyssawki zamiast magnesu ??
Czy podłożenie na klepie od środka magnesu sprawdza sie ??
z góry Dziękuje za pomoc !
Pozdrawiam Piotr
- gierobiala
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Kolego antena którą masz na błotniku jest to antena od telefonu czuli nie za bardzo potrzebna a otwór już masz gotowy tylko założyć antenkę która Ci odpowiada i masz pięknie zainstalowaną antenkę ,i nie rysujesz sobie jakimiś magnesami lakieru no chyba że Ci to nie przeszkadza.blaser pisze:(czytałem inne tematy ale nie interesuje mnie robienie otworów czy też zmienianie oryginalnej anteny na CB )
Wybacz że podważę Twoje słowa ale przerabiałem temat anteny. ta antena jest do radia i do telefonu, w bagażniku po lewej stronie obok pompy centralnego znajduje się moduł do którego wchodzi kabel od anteny a wychodzą dwa, jeden na telefon a drugi do radia i jeśli jeśli ją się wyrzuci to radio nie będzie odbierać. Ja u siebie antenę CB umieściłem na klapie w tylnej części na uchwycie który mocuje się na rancie. kabel wpuściłem po linii prostej pod wykończenie klapy a już dalej z klapy do nadwozia w miejscu przechodzenia oryginalnych przewodów.123mielony pisze:Kolego antena którą masz na błotniku jest to antena od telefonu czuli nie za bardzo potrzebna a otwór już masz gotowy tylko założyć antenkę która Ci odpowiada i masz pięknie zainstalowaną antenkę ,i nie rysujesz sobie jakimiś magnesami lakieru no chyba że Ci to nie przeszkadza.blaser pisze:(czytałem inne tematy ale nie interesuje mnie robienie otworów czy też zmienianie oryginalnej anteny na CB )
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- gierobiala
- Super Klubowicz
bardzo możliwe że w po lifcie przełożyli antenę do radia w inne miejsce, nie popatrzyłem na daty123mielony pisze:johnmark kolego nie wiem jak jest w prefl ale u mnie w pofl ta antena była do GSM-u wiem bo tak mam zrobione u siebie w aucie a na dowód zdjęcia
[url=http://img860.imageshack.us/img860/12/p1090890q.th.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img857.imageshack.us/img857/6332/p1090891.th.jpg]Obrazek[/URL]
ja jestem na etapie zakupu antenki CB i wierce dziure z drugiej strony bo oryginalna antene do radia jakis skur..... mi urwał i został mi taki bolec zakupiłem elektryczną antene a z drugiej strony bedzie antenka CB fajnie to wygląda i tak jak mowili poprzednicy nic nie rysuje klapy itp..... bedzie subtelnie i delikatnie i nie trzeba bedzie non stop zdejmowac bo mało kto bedzie wiedział ze to CB 8-)
Wg. znajomego właściciela serwisu CB anteny klejone na szybę to delikatnie mówiąc "kibel" :-Pdzidzia pisze:są jeszcze anteny CB klejone na szybe ................ale czy to działa??
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
kolego ja u siebie w a8 d2 mam właśnie patent z magnesem neodymowym i jeżdżę tak już pół roku, antena trzyma się dobrze, nie przesuwa się. wypróbowane do prędkości 230-240 i nic złego się nie działo ;-)blaser pisze:jednak chyba najbardziej odpowiada mi zastosowanie neodymu ....ciekaw jestem czy nie rozmagnesuje sie magnez w antenie ?
Dziękuje za odpowiedzi !!
Miczel pisze:kolego ja u siebie w a8 d2 mam właśnie patent z magnesem neodymowym i jeżdżę tak już pół roku, antena trzyma się dobrze, nie przesuwa się. wypróbowane do prędkości 230-240 i nic złego się nie działo ;-)blaser pisze:jednak chyba najbardziej odpowiada mi zastosowanie neodymu ....ciekaw jestem czy nie rozmagnesuje sie magnez w antenie ?
Dziękuje za odpowiedzi !!
o pewnie tak zrobie ....zarzucę fotki jak sie prezentuje ...i sprawdza ...
Pozdrawiam Piotr