![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Spryskiwacz na szybe + ogrzewanie nawiewów
[D3 ALL ] Spryskiwacz na szybe + ogrzewanie nawiewów
witam , od pewnego czasu zauwazyłem ze podczas uzycia spryskiwacza z nawiewów leci zaraz po tym chłodniejsze powietrze i delikatnie czuc zapach płynu do spryskiwaczy , po około 15 sekundach wszystko wraca do normy znów leci ciepłe i bez zapachów , co to ma wspólnego ??? ktoś wie ???
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:24 przez chrisvtr, łącznie zmieniany 1 raz.
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE
obieg otwarty powietrza zaciąga powietrze przez filtr który znajduje się pod szybą , podczas spryskiwania troche łynu jest wchłaniane w filtr i zapach się dostanie do kabiny , ale to chłodne powietrze :?: :?:
Zobacz czy masz tam filtr kabinowy no chyba że w D3 jest inne zastosowanie ;-)
Zobacz czy masz tam filtr kabinowy no chyba że w D3 jest inne zastosowanie ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
chrisvtr to zamykanie obiegu na kilka sekund po opryskach to raczej normalna rzecz bynajmniej u mnie w D2 tak jest że za każdym razem jak prysnę płynem na szybę to się zamyka na chwilę az alkochol odparuję.To jest taki ukłon konstruktora w kierunku użytkownika żeby w przyjemnej i miłej atmosferze podróżował bez zbędnych smrodków z zewnątrz.Według mnie to bardzo przydatny wynalazek.
Też mi się tak wydaje bo tak miałem w S8 i tak samo też mam teraz w D3-ce ;-)123mielony pisze:chrisvtr to zamykanie obiegu na kilka sekund po opryskach to raczej normalna rzecz...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Szczerze mówiąc nigdy tego nie zgłębiałem :roll:chrisvtr pisze:Damian ok , ale dlaczego zimne leci przez chwile i czuc plyn ?, moze ma wplyw na to ustawienia nawiewow , na auto albo na szybe tylko ,moze to ?
Wydaje mi się, że ten chwilowy silniejszy nawiew świeżego powietrza to funkcja odparowania przedniej szyby...... ktoś kiedyś pewnie zauwazył, że po spryskaniu szyby w okolicach filtra powietrza pojawia się dużo wilgoci (ze spryskiwaczy oczywiście) więc istnieje ryzyko chwilowego parowania szyb....... a że A8 to klasa wyższa więc posiada taką funkcję jak zapobieganie parowaniu szyb po użyciu spryskiwacza :roll:
Nie kojarzę tylko czy ten proces nawiewania świeżego powietrza (ewentualnego odparowania szyby) występuje zawsze, niezależnie od tempetratury zewnętrznej lub też niezależnie od różnicy temeratur zewnątrz/wewnątrz czy też od tych temperatur jest zależny :roll:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-