Mogę kupić takie żarówki, czy można jeździć na takich halogenach w PL?? http://moto.allegro.pl/zarowka-h3-led-1 ... 08428.html
Jakby co to przedstawię to na obrazkach:
1. DZIEŃ
2. WIECZÓR/NOC
![]() |
![]() |
![]() |
Kupić możesz , ale u nas w kraju , jazda na światłach przeciwmgłowych w terenie zabudowanym jest Zabronione!!! ;-)SamackA8 pisze:Mogę kupić takie żarówki, czy można jeździć na takich halogenach w PL??
mdamian pisze:Kupić możesz , ale u nas w kraju , jazda na światłach przeciwmgłowych w terenie zabudowanym jest Zabronione!!! ;-)SamackA8 pisze:Mogę kupić takie żarówki, czy można jeździć na takich halogenach w PL??
Po drugie tu na fotum jak poszukasz ktoś już testował te żarówki , one mogą być do jazdy w dzień , ale w nocy to padaczka (nic nie widać)
żeby zrobić tak że w dzień na światłach dziennych ( halogeny) to wystarczy się podpiąć pod postojowe , a ty nie masz czasem czujnika zmierzchu u siebie w aucie :?: :?:
Idzie , kupić szkła żeby nie było na nich oznaczenie halogenówSamackA8 pisze:czyli nie idzie zrobić czegoś takiego żeby te dolne świeciły tak fajnie na niebiesko w dzień
SamackA8 pisze:z tego co wiem to jak jest zabronione to mi mogą dowód wziąć tak
tak powinno być "auto" , ale zawsze można kupić taki pierdolnik za około 30zł co będzie włączać światła po włączeniu zapłonu ;-)SamackA8 pisze:Powinienem mieć tam gdzie się włącza światła coś takiego jak auto
mdamian jak możesz to podaj mi dokładnie artykuł i paragraf gdzie to jest napisane bo ja nie znalałem.mdamian pisze:Rafelek, nie wiem , ale chyba nie czytałeś uważnie kopdeksu drogowego .
Jest tam wyraźnie napisane że jazda na światłach przeciwmgielnych jest dozwolona po za terenem zabudowanym
A te 50 metrów widoczności to dotyczy tylnych świateł przeciwmgielnych,chyba że znów nieuważnie czytałem PORD.mdamian pisze:Kierujący pojazdem może używać
świateł przeciwmgłowych, jeżeli zmniejszona
przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na
odległość mniejszą niż 50 m
to skopiowałem z jakiegoś forum prawniczegoKierujący pojazdem może używać
świateł przeciwmgłowych, jeżeli zmniejszona
przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na
odległość mniejszą niż 50 m. W razie poprawy
widoczności kierujący pojazdem jest obowiązany
niezwłocznie wyłączyć te światła.