[D2 94 3.7PB/LPG ] Immo ...
-
- Forum Audi A8
[D2 94 3.7PB/LPG ] Immo ...
Witam, ma mały problem z immo.. więc tak, raz działa poprawnie a raz trzeba kilkakrotnie przekręcić stacyjkę żeby zadziałał !! Może ktoś wie od czego zacząć sprawdzać ewentualnie gdzie mogą być przerwy w kablach lub zimne luty ... Pozdrawiam
<Kuba>
W pierwszej kolejności przy stacyjce sprawdzić trzeba antenę od IMO. Może już słabo odczytywać i wtedy do wymiany. Mogą być też przyśniedziałe styki tej anteny - tak miałem kiedyś przy A4. Dokładnie tam akurat wsówka od przewodu anteny była częściowo wysunięta. Przeczyściłem, docisnąłem i po problemie. Objawy miałem takie jak u Ciebie. Te łączenie w A4 to częsty problem (nie wiem jak w A8). Niektórzy te łączenia lutują na stałe.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
a może ktoś wie jak całkowicie się tego pozbyć ?? bo juz kiedyś miałem z tym problem ale po wymianie stacyjki wszytko było ok . do wczoraj kiedy mechanik wymieniał mi linke od maski i musiał odkręcić tą dolną półkę pod kierownicą i coś musiał tam ruszyć...
[ Dodano: 2012-01-19, 07:42 ]
aha... czym psiknąć ewentualnie ?? czy WD wystarczy czy jakieś specjalne psikadło muszę sobie kupić ?
[ Dodano: 2012-01-19, 07:42 ]
aha... czym psiknąć ewentualnie ?? czy WD wystarczy czy jakieś specjalne psikadło muszę sobie kupić ?
<Kuba>
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Preparat do połączeń elektr. - KONTAKT np : http://www.centrumelektroniki.pl/Spray_ ... 18530.html
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
ale ale ... po pierwsze moją ósemeczka stoi sobie grzecznie w garażu, po drugie (dawno temu) wspominałem ,że u mnie jet tak popaprane ze stacyjką ,że szok ! mianowicie jedną stacyjkę mam w schowku pod kierownicą (kluczyk jest i immo właśnie tam) a odpalam normalnie drugą stacyjką prawidłowo zamontowaną przy kierownicy tylko oczywiście bez immo.. i tak właśnie wygląda moja tragiczna przygoda z tym ustrojstwem, właśnie wróciłem do domu z wielkimi bólami, myślałem ,że spod marketu nie rusze ... chyba z 50 razy kręciłem zapłon żeby przestała zapalać się kontrolka.. później już za każdym razem było dobrze.. ehhh już nie mam sił .. a czas żeby zerknąć na styki tylko w sobote będe miał albo w niedzielę .. Dzięki wszystkim za podpowiedzi !!! Pozdrawiam
<Kuba>
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
właśnie jestem po wymianie kabla .. i dalej to samo... myślę ,że zrobiłem to jak trzeba.. - jestem elektronikiem więc wiem co i jak ale dalej to samo... psikałem tym preparatem co mi podpowiadaliście ale nadal to samo.. wtykałem i wytykałem tą kostkę przy module wiele razy żeby się "rozrobiło" i nic... muszę to CAŁKIEM zlikwidować.. i właśnie mam pytanie JAK to zrobić bo ktoś tu pisał,że VAG COMMANDERrem ... alek i co to nie wiem...
<Kuba>
Z tego co wiem to jest kilka opcji w Vag-Comanderze na sprawdzenie IMMO. Ja jestem świeżo po kupnie kabelka z tym programem i jeszcze go do końca nie rozgryzłem. Wiem tylko, że ponoć można nawet odczytać piny i przebiegi z silnika. Jak to działa to jeszcze do końca nie wiem. Dziś trochę będę się tym bawił to dam znać co i jak. Chyba że ktoś z kolegów używa tego programu na co dzień to coś podpowie bo ja jestem początkujący w tym programie i może to trochę potrwać zanim go rozgryzę.
Dążenie do doskonałości.
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz