[D3 07 ] Wyświetlacz MMI nie działa, nie podświetla panela
-
- Forum Audi A8
[D3 07 ] Wyświetlacz MMI nie działa, nie podświetla panela
nie działa wyświetlacz mmi, D3, 2007r. i panel z navi , cd, i innymi funkcjami, nie jest podswietlony, czy ktos wie co to za usterka i skąd sie wzięła, auto stalo dłuzszy czas , wcześniej wsio było gut a teraz nie działa,
dziekuję za pomoc z góry
dziekuję za pomoc z góry
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 22:44 przez audi olsztyn, łącznie zmieniany 1 raz.
maciek
audi olsztyn, popraw swój profil jak możesz (rok samochodu) i popraw tytuł [A8 D2/D3/d4 pojemność PB/LPG/ON i rok (w zależności od modelu)] ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
tutaj masz jak zrobić reset , bo domniemam ,że nie wiesz?
http://www.a8team.pl/topics27/3109.htm
http://www.a8team.pl/topics27/3109.htm
-
- Forum Audi A8
audi olsztyn popraw proszę swój profil w polu "Rocznik".
Zakładając nowy temat w tytule używaj tagów które skrótowo opisują auto którego temat dotyczy - obok okienka do wpisania tytułu masz ich tam całą rozwijaną listę więc wybranie właściwego to prościzna.
Ten tytuł już poprawiłem i mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie.
Pozdrawiam, FOSS
Zakładając nowy temat w tytule używaj tagów które skrótowo opisują auto którego temat dotyczy - obok okienka do wpisania tytułu masz ich tam całą rozwijaną listę więc wybranie właściwego to prościzna.
Ten tytuł już poprawiłem i mam nadzieję, że następne będziesz nazywał już poprawnie.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Witam. Najpierw sprawdź, tak jak Koledzy mówią, jakie błędy wywali VAS. Niestety miałem do czynienia z podobnym przypadkiem w Q7, a VAS żadnych błędów nie pokazywał. Odkręć zatem schowek i po lewej stronie na górze będziesz miał sterownik MMI (taka srebrna aluminiowa puszka wielkości podwójnego opakowania CD). Oprócz kilku innych wtyczek, wchodzi do niego jedna taka podłużna, czarna z kilkunastoma pinami. Odłącz ją i spróbuj podłączyć ponownie. Całą operację przeprowadź na WYŁĄCZONYM zapłonie i zwróć uwagę, żeby wtyczkę wsuwać prosto, bo łatwo można powyginać piny. Jeżeli to nie pomoże, będziesz miał sterownik MMI do wymiany. Znam firmę, która za zwrotem starego założy Ci i zakoduje sprawny za 300 pln razem z montażem. Jeżeli operacja z wtyczką nie pomoże, daj znać na priv, to podeślę Ci kontakt. Powodzenia!
Pozdrawiam,
L.
L.
-
- Forum Audi A8
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
Podłączam się pod temat. Auto stało około miesiąca u mechaniora od dyferencjału. Teraz kiedy auto jest już poskładane okazało się że nie działa mmi. Ekran jest wysunięty i nic nie wyświetla czasami tylko na chwilę pokazuje się ekran startowy Audi Multi Media Interface i gaśnie. W głośnikach słychać takie pukanie co parę sekund. Nie świeci się środkowa konsola z guzikami navi, setup, car itd. Robiłem reset guzikami TEL kółko środkowe i prawy górny. Niestety nie pomogło podłączałem VAG ale nic nie pokazał i nie rozwiązał sprawy. Ratujcie bo chyba zwariuje z tym Ałosiem
A8 D3 4.0 TDI V8 chip 310KM QUATTRO [G8 DAN]
ALFAROMEO 147 1.6 T.SPARK
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
》Pieniądze, alkohol i narkotyki są dla mądrych ludzi 《
Kącik mądrości :
》Prawdziwych przyjaciół poznaje się w szczęściu i dobrobycie, tylko nie liczni są w stanie znieść nasze sukcesy 《
》Nigdy nie sprzeczaj się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem 《
- KRUSZYN_3CITY
- Forum Audi A8
Wielkie dzięki za reakcję, ustaliłem z majstrem że na poniedziałek ściągnie swojego diagnostę i zobaczymy co poradzi. W końcu to nie ja zepsułem niech się martwią. Jeżeli sobie nie poradzą na pewno się odezwę do Ciebie.
A8 D3 4.0 TDI V8 chip 310KM QUATTRO [G8 DAN]
Kącik mądrości :
Kącik mądrości :
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Nie. Robiłeś skana ? Jakieś błędy z tym związane ?
Fizyczne połączenia sprawdzałeś ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/5623616c8ce13188
Fizyczne połączenia sprawdzałeś ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/5623616c8ce13188
Black Cars Matters
Re: mmi
Tak, po odłączeniu zmieniarki MMI może nie działać.danielmxp pisze:czy jesli odlaczylem zmieniarke to mmi moze nie dzialac? nie chowa sie wyswietlacz, przyciski sie nie swieca zero reakcji
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-