Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 preFL ALL ] Zmieniarka CD + Delta CC dziwne zachowanie

lookier
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Zmieniarka CD + Delta CC dziwne zachowanie

Post autor: lookier » 01 lut 2012, 08:16

Witam. Być może w każdym egzemplarzu tak jest, ale wolę się upewnić, bo z takim zachowaniem zmieniarki spotykam się po raz pierwszy. Na samym początku wyjaśnię, że jak kupiłem auto, to zamiast fabrycznej Delty i równie fabrycznej zmieniarki CD, w samochodzie zamontowane było pedalskie radio Clarion na jakieś tam mp3 czy coś tam. Kupiłem radio Delta, dokupiłem do niego zmieniarkę, podłączyłem instalację pod tylne głośniki tak, jak byś powinno, i wszystko gra. Bardzo ładnie, nawet ładniej niż się spodziewałem. Problem w tym, że jak słucham płyt ze zmieniarki, zatrzymam się, wyłączę samochód i wyciągnę kluczyk ze stacyjki, to po ponownym uruchomieniu samochodu/włączeniu zapłonu, płyta zaczyna grać od początku, a nie od miejsca, w którym przestała. Płyta ta sama, ale zawsze od początku pierwszego utworu. Trochę to denerwujące, bo jak się robi krótkie odcinki po mieście, to w ciągu dnia słucha się max jednego kawałka.
U Was też tak jest? A może czegoś nie podłączyłem? A może coś podłączyłem źle? A może kupiłem niewłaściwą zmieniarkę? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
L.

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 01 lut 2012, 14:46

Wydaje mi sie ze poprostu ten typ tak ma, lub tez laser moze juz nie czytac cd jak kiedys, i jak straci sciezke to nie moze jej wyszukac i zaczyna od samego poczatku plyty,czyli od 1szego kawalka...
A powiedz mozesz zmieniac kawalki do przodu i do tylu i czyta normalnie...nie wiesza sie???

lookier
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lookier » 01 lut 2012, 15:25

Czyta normalnie, nie zawiesza się, nie przeskakuje, można przesuwać kawałki w przód i w tył i przewijać w ramach konkretnych kawałków. Rozumiem, że opisana w pierwszym poście sytuacja nie jest zatem normalna?
Pozdrawiam,
L.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 01 lut 2012, 21:53

U mnie jest tak, że po odpaleniu auta i uruchomieniu radia płyta zaczyna grać dokładnie od tego momentu na którym została wyłączona. Wyłączone radiu w środku utworu i po włączeniu zaczyna grać od tego samego miejsca.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 01 lut 2012, 22:36

kuknij w instalację, wygląda jakby twoja zmieniarka/radio nie miała podłączonego
zasilania na stałe (bez kluczyka)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

lookier
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lookier » 02 lut 2012, 11:46

I ta właśnie diagnoza okazała się słuszna. W rzeczy samej podłączony miałem + spod stacyjki, a nie było stałego. Klikam "pomógł"
Pozdrawiam,
L.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl