części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

pomoc w diagnozie błędów

jarohd
Forum Audi A8
Forum Audi A8

pomoc w diagnozie błędów

Post autor: jarohd » 14 lut 2012, 10:08

witam mam następujące błędy :
17831 układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 wymagany przepływ brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
17819 układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 wymagany przepływ brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
17538 mieszanka za uboga strona 2 regulacja długoterminowa brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
17536 mieszanka za uboga strona 1 regulacja długoterminowa brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
jaka należy to zinterpretować i jak naprawić (co wymienić ) dwa ostatnie to sonda lambda ale która dzięki z góry za pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 lut 2012, 10:05 przez jarohd, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 14 lut 2012, 10:51

Sprawdż szczelność dolotu i wężyki podciśnień (może któryś przetarty/pęknięty) itp.
Błędy mieszanki: Masz LPG ?, jak tak to stawiam, na źle ustawioną instalke.

jarohd
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jarohd » 14 lut 2012, 11:07

witam tak mam lpg ale na pb to też występuje nie mam jednej śruby w obudowie fultra powietrza to może być powód ? a te błędy związane z sodą też są powiązane z tymi nieszczelnościami? pozdrawiam

[ Dodano: 2012-02-29, 09:48 ]
witam po regulacji gazu zastały dwa błędy tzn
17831 układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 wymagany przepływ brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
17819 układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 wymagany przepływ brak osprzętu /nie związany ze sprzętem
dolot sprawdzony wężyki podciśnienia też może ktoś miał podobny przypadek dziękuję z góry za pomoc pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl