[D2 98 2.5TDI ] Problem z układem paliwowym
-
- Forum Audi A8
są to małe pęcherzyki ale jest ich strasznie dozo paliwo ledwo dochodzi tak aby samochód chodził na niskich obrotach.Wężyki mam własnie dobrze gdyż wymieniałem wszystkie opaski zaciskowe i patrzałem na każdy przewód z osobna Ssałem wczoraj paliwo przewodem który idzie z baku do filtra ustami paliwo normalnie dochodzi gdy trzymam je równo nie spada ani nic trzyma się na poziomie. Czy może chodzić tylko o zapowietrzenie układu?
[ Dodano: 2012-02-10, 15:34 ]
Czy można jakoś sprawdzić poprawne działanie pompy wtryskowej?
[ Dodano: 2012-02-10, 15:34 ]
Czy można jakoś sprawdzić poprawne działanie pompy wtryskowej?
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Własnie wczoraj pomyślałem o tym żeby pominąć filtr paliwa bo czytałem że jeden z uczestników forum miał taki problem po wymianie filtra a ja też wymieniałem i to też nie z najlepszej półki dąłem za niego jakieś 85zł nawet nie wiem co to za producent nie mam opakowania już:P Tylko zastanawia mnie jak pominąć ten termostat gdyż nie mam łącznika żadnego Pozdrawiam.
raczej obejscie nic tobie nie da ja tak probowalem i bylo gozej ten podgrzewacz spelnia dwie role dodatkowo napelnia filtr paliwem z powrotu i go podgrzewa.
jak podlaczylem na krotko bez filtra to baniek powietrza bylo jeszcze wiecej niz normanie .
ale dodam ze pokonalem ten problem mianowicie wymienilem filtr na nowy i wymienilem oring na nowy deko grubszy i teraz mam takie drobne pecherzyki powietrza tak jak by sie delikatnie spienialo
jak podlaczylem na krotko bez filtra to baniek powietrza bylo jeszcze wiecej niz normanie .
ale dodam ze pokonalem ten problem mianowicie wymienilem filtr na nowy i wymienilem oring na nowy deko grubszy i teraz mam takie drobne pecherzyki powietrza tak jak by sie delikatnie spienialo
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
najlepiej to odpiąć filtr i wsadzić przewody do wiadra z ropą i odpalić niech się pompa odpowietrzy, jak pali i nie ma bąbli to znaczy że jest git, ominąć filtr i na sztywno połączyć z bakiem który jest prawie pełen ropy, sprawdzamy czy lecą bąble jest wiele kąbinacji ja jak miałem problem to robiłem tak żeby wykluczyć wszystkie sekcje i pomogło
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8