![]() |
![]() |
[D2 99 ] Błąd w Navi Plus 01317
[D2 99 ] Błąd w Navi Plus 01317
Dzis sprawdziłem sobie navi i wyszło ze mam taki błąd 01317 -Magistrala danych CAN przyrzady,wskażniki 7285
65535.V48023 Internal control module memory checksum error
co to moze być i pozatym nie wyswietla mi navi i stacji radiowych na Fis-ie
65535.V48023 Internal control module memory checksum error
co to moze być i pozatym nie wyswietla mi navi i stacji radiowych na Fis-ie
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 23:08 przez Masa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
no i dlatego jest taki bład, bo brakuje mu komunikacji z zegarami. opcji jest kilka a najbardziej prawdopodobna ze zostaly wymienione liczniki.
Auto jest po FL?
Jest opcja zrobienia zeby wsio dzialalo ale musialbys podstawic mi fure na kilka godzin. Tylko ze masz do mnie kawalek
Auto jest po FL?
Jest opcja zrobienia zeby wsio dzialalo ale musialbys podstawic mi fure na kilka godzin. Tylko ze masz do mnie kawalek

Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Napisz dokładnie co wyskakuje. Ja mam Navi z A6 2001 w swoim i Mi nic nie wyskakuje a bład też mam z Canem. Zapewne jak włączasz to wyskakuje Ci że brak RDS-TMC tuner też tak miałem, wystarczyło zmienić w adaptacjach 1 na 0 tylko niepamiętam w którym kanale 
Już wiem kanał 6 wartośc zmień z 1 na 0 i nie bedzie tego komunikatu. Jeśli to ten co napisałem

Już wiem kanał 6 wartośc zmień z 1 na 0 i nie bedzie tego komunikatu. Jeśli to ten co napisałem
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 23:32 przez hipcio, łącznie zmieniany 2 razy.
no to jak pisalem: musisz zamontowac tuner tmc. Zdobycie odpowiedniego nie będzie łatwe. Gdzieś w tym dziale było już dokładniej o tym. Oryginalnie miałeś w samochodzie navi plus non-dx, na które nie było map Polski i wielu innych. Poprzedni właściciel wymienił je na navi plus DX. Tyle, że ten zabieg wymaga dołożenia tunera tmc.
-
- Super Klubowicz
Przecież w Pl i tak to mu nie bezie działać!!!
Tu jest troche o TMC
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=1749662
Tu jest troche o TMC
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=1749662