części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[A6 C5 1.9TDI] TIP - skrzynia szarpie

Awatar użytkownika
czechu20vt
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[A6 C5 1.9TDI] TIP - skrzynia szarpie

Post autor: czechu20vt » 02 mar 2012, 12:31

witam mam problem ze skrzynia tip w audi a6 c5 1.9tdi 130km Nie wiem czy to sprzęgło czy coś innego problem wygląda tak jak chce wyjechać z garażu jest ostro pod górę muszę z rozpędu inaczej nie podjedzie jakby sprzęgło się ślizgało a na prostym w miejscu włącze z N na D nic nie szarpnie ani nie stuknie dopiero jak wcisnę gaz to tak szarpnie ze przeguby chce wyrwać i za każdym razem to samo. Co to może być koledzy :?:
Ostatnio zmieniony 02 mar 2012, 22:44 przez czechu20vt, łącznie zmieniany 3 razy.
czechu

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 02 mar 2012, 12:55

czechu20vt pisze:na prostym włącze z N na D
nie katuj już tej skrzyni , poszukaj innej albo daj do remontu swoją , raczej tak nie powinieneś robić , z Luzu na D ;-)

Awatar użytkownika
czechu20vt
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czechu20vt » 02 mar 2012, 20:15

sorry poprawiłem temat chodziło mi że w miejscu bez żadnej górki z N na D to nic nie stuknie. W czasie jazdy to takich jaj nie robie aż takiej masakry to nie
czechu

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 02 mar 2012, 22:40

czechu20vt pisze:sorry poprawiłem temat chodziło mi że w miejscu bez żadnej górki z N na D to nic nie stuknie. W czasie jazdy to takich jaj nie robie aż takiej masakry to nie
Coś źle poprawiłeś temat - piszesz że problem dotyczy Audi A6 C5 a w tagach jest A8 D2 3.3TDI i w temacie jeszcze raz napisałeś 3.3TDI......
w tagach nie ma A6 C5 ani w ogóle żadnego innego auta niż A8/S8 - to właściwie zrozumiałe skoro forum jest tylko o A8/S8........ ale w tym konkretnym przypadku taga można przecież napisać "z palca".

Zmieniłem temat na poprawny.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

JIMM

Post autor: JIMM » 04 mar 2012, 12:36

czechu20vt pisze:pod górę muszę z rozpędu inaczej nie podjedzie jakby sprzęgło się ślizgało
masz problem z utrzymaniem ciśnienia w skrzyni

[ Dodano: 2012-03-04, 12:37 ]
czechu20vt pisze:na prostym w miejscu włącze z N na D nic nie szarpnie ani nie stuknie
ponieważ jest niskie ciśnienie oleju w skrzyni i nie wyczuwasz załączenia biegu

[ Dodano: 2012-03-04, 12:39 ]
czechu20vt pisze:dopiero jak wcisnę gaz to tak szarpnie ze przeguby chce wyrwać
ponieważ wzrasta ciśnienie na wskutek obrotów i nagle załącza bieg a powinien przy niskich obrotach.....wynik :skrzynia do naprawy a raczej w najlepszym przypadku płyta sterownika z zaworkami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl