[D3 06 4.2MPI ] Drgania przy mocnym skręcie
- martinezzg
- Super Klubowicz
[D3 06 4.2MPI ] Drgania przy mocnym skręcie
czy koledzy mają też tak w swoich osemkach ze przy mocnym skręcie (zwłaszcze przy ruszaniu) i mocniejszym dodaniu gazu takie drgania są?
W Auto Daniecki w Piekarach (z tego co zauważyłem mają dosyć pojęcie o audi)mi powiedzieli ze to dużo osemek ma i nic się nie poradzi?ze coś fabrycznie z mechanizmem jest ze wtedy tylne koło inaczej -wolniej się toczy i taki odgłos jest... i ze kilka aut które stoją u nich na placu ma tak samo:)
wymieniłem olej w torsenie na nowy bo mało go było a słyszałem ze to może być przyczyna (ale to wczesniej przed wizytą w Piekarach)
pozdr i może ktoś to przerabiał ...?
W Auto Daniecki w Piekarach (z tego co zauważyłem mają dosyć pojęcie o audi)mi powiedzieli ze to dużo osemek ma i nic się nie poradzi?ze coś fabrycznie z mechanizmem jest ze wtedy tylne koło inaczej -wolniej się toczy i taki odgłos jest... i ze kilka aut które stoją u nich na placu ma tak samo:)
wymieniłem olej w torsenie na nowy bo mało go było a słyszałem ze to może być przyczyna (ale to wczesniej przed wizytą w Piekarach)
pozdr i może ktoś to przerabiał ...?
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 01:05 przez martinezzg, łącznie zmieniany 1 raz.
A8>eSka
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- martinezzg
- Super Klubowicz
Zaznaczam to jest wiedze wyczytana potwierdzona przez znajomego mechanika. Trzeba sprawdzic czy wszystkie czujniki abs pokazuja to samo gdzies w vagu jest taka opcja ze wyswietla ci wszystkie 4 podczas jazdy. I czesto jest tak ze jeden ma odchylenie nie jakies duze ale jednak i wtedy przy skrecie komputer widzi ze jedno koło jedzie z inna predkoscia niz drugie( Co defakto dzieje sie zawsze przy maksymalnym skrecie, ale jednak wiecej niz normalnie) czyli widzi uslizg i załacza szpere. Kiedys miałem taki problem w omedze ze załaczała mi sie trakcja przez taka pierdołe.
ja sprawdzałem u siebie i tak można sprawdzić w blokach pomiarowych (01) do około 15km/h potem się rozłącza VagGusiew pisze:Trzeba sprawdzic czy wszystkie czujniki abs pokazuja to samo gdzies w vagu jest taka opcja ze wyswietla ci wszystkie 4 podczas jazdy
i z reguły wszystkie pracują równo ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- martinezzg
- Super Klubowicz
jadę jutro do pablo200 z forum będzie sprawdzal przy okazji obniży mi trochę autko
[ Dodano: 2012-03-14, 08:02 ]
no i raczej trzeba się przychylić do opinii chrisvtr ponieważ po sprawdzeniu wszystkie czujniki pokazują to samo
jeśli kilku mechaniorów a do tego w różnych ASo tak mówią to coś jest na rzeczy:)
[ Dodano: 2012-03-14, 08:02 ]
no i raczej trzeba się przychylić do opinii chrisvtr ponieważ po sprawdzeniu wszystkie czujniki pokazują to samo
jeśli kilku mechaniorów a do tego w różnych ASo tak mówią to coś jest na rzeczy:)
A8>eSka
odkopię trochę temat:
Przy mocnym skręcie np ruszając ze ciasnego skrzyżowania 90stopni czuję jakbym miał spięty napęd, tak jakby mi auto lekko drgało
Sprawdziłem dziś czujniki ABS'u na vcds'ie i wszystkie pokazują to samo przy jeździe na wprost.
Czy mimo wszystko próbować je czyścić czy szukać przyczyny gdzie indziej ??
Przy mocnym skręcie np ruszając ze ciasnego skrzyżowania 90stopni czuję jakbym miał spięty napęd, tak jakby mi auto lekko drgało
Sprawdziłem dziś czujniki ABS'u na vcds'ie i wszystkie pokazują to samo przy jeździe na wprost.
Czy mimo wszystko próbować je czyścić czy szukać przyczyny gdzie indziej ??