[D2 preFL ALL ] Przeróbka FWD na quattro
reksen przestań głosić herezje, już wykazałeś się unikalnymi mocowaniami. Błysnąłbyś wreszcie i napisał coś mądrego na temat. Licze na krytykę i negatywne uwagi ale poparte wiedzą.
gtfan dzięki za wgłębienie się w temat, może mógłbyś jeszcze sprawdzić czy szła skrzynia quattro do 3.7 230KM, oznaczenia silnika zapomniałem ale w tym czasie zdaje mi się że tylko jeden wychodził. Obecnie mam skrzynie 5HP-19 CJ2 (lub CJZ)
gtfan dzięki za wgłębienie się w temat, może mógłbyś jeszcze sprawdzić czy szła skrzynia quattro do 3.7 230KM, oznaczenia silnika zapomniałem ale w tym czasie zdaje mi się że tylko jeden wychodził. Obecnie mam skrzynie 5HP-19 CJ2 (lub CJZ)
-
- Super Klubowicz
nie trzeba się denerwować, zadałeś pytanie publiczne na forum, to pozwól wszystkim się wypowiedzieć. nawet tym osobom, które krytycznie podchodzą do Twojego pomysłu.stomi pisze:reksen przestań głosić herezje, już wykazałeś się unikalnymi mocowaniami. Błysnąłbyś wreszcie i napisał coś mądrego na temat. ...
według mnie ważne jest również, aby wysłuchać głosów "przeciw", bowiem można sobie uświadomić zagrożnia jakie idą za takim pomysłem. chcesz - przyjmuj te opinie, nie chcesz - nie przyjmuj.
tak przy okazji, to śledząc ten temat dojdziesz do wniosku, że wskazałem ci etke, jako bazę wiedzy. to nie idzie w parze z herezją.
korzystając z okazji - jako że to forum będzie z pewnością pomocne dla Ciebie - czy zechcesz opublikować koszty przeróbek. bardzo jestem ciekaw ile to będzie kosztować.
nie rozumiem o jakim zagrożeniu mówisz :-/reksen pisze:według mnie ważne jest również, aby wysłuchać głosów "przeciw", bowiem można sobie uświadomić zagrożnia jakie idą za takim pomysłem
skoro producent zostawił otwory fabryczne na dołożenie tylnego mostu i zostawił tylny wózek taki sam w ośce i quattro to w czym to ma być niebezpiecznie :?:
Wiem , chyba w tym jak zapomnisz śruby przykręcić ;-)
dużo przypadków jest takich że przerabiają ośki na quattro w audi , nawet do audi 80 B4 wrzucają 4.2 bi-turbo i quattro i to hula i to nieźle ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.