Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email.
Ps: Jeśli jest jakikolwiek problem z forum po migracji zgłaszajcie do mnie bo migracja zawsze niesie za sobą jakieś niedoskonałości które nie zawsze szybko się wychwyci. Nasz temat - kliknij.
U mnie kiedyś spadł pasek klinowy i wkręcił się w rozrząd, silnik zblokowało i zgasł. Pod maską nic nie było widać , dopiero po zdjęciu osłon to się okazało. A rozrusznik też tylko pikał. Zabawy trochę miałem
Kolego ja miałem podobnie zgasiłem auto, nie chciało później odpalić, przyczyną był zaśniedziały przewód (urwany) na podłużnicy. Odkręć prawe koło i sobie sprawdź!
co do rozrządu to raczej nie powinienes się bać bo wtedy rozrusznik normalnie kręci a wręcz lżej i szybciej bo głowice nie pracują a przez otwarte zawory ucieka powietrze i nie ma sprężania. Coś nie tak z prądem albo z samym rozrusznikiem.